Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúce rozhodnutie trénera Heistera: Končím!

Tréner Zoltán Heister končí! Muž, ktorý priviedol slovenských hádzanárov k historickému triumfu na svetovom šampionáte, urobil pred posledným zápasom proti Nórsku, šokujúce rozhodnutie.

28.01.2009 19:30
Zoltán Heister Foto:
Tréner Zoltán Heister.
debata

„Nebolo to úplne spontánne rozhodnutie,“ vysvetľoval. „Dozrievalo postupne, až do stredajšieho predpoludnia.“ Pripustil však, že dramatický utorňajší zápas proti Švédsku bol povestnou poslednou kvapkou.

Čo bol hlavný dôvod? „S družstvom som niečo dosiahol, ale má aj dosť rezerv. Nový tréner by mohol priniesť aj nové myšlienky, nové predstavy. Pomôže to tímu, aby ďalej zvyšoval výkonnosť,“ vysvetlil Heister. Odmietol, že rezignoval preto, lebo podmienky v reprezentácii nie sú dostatočné, alebo jeho trénerské pôsobenie ho obmedzuje ako podnikateľa. „S tým to nijako nesúviselo,“ dodal.

Rozhovor s úspešným hádzanárskym trénerom Zoltánom Heisterom prinesie Pravda v piat­kovom vydaní


Slovenský výber pod jeho vedením dosiahol na majstrovstvách sveta historický úspech. „To je pravda. Výsledky sú prijateľné, ale mohli byť aj lepšie. Verím, že s novým trénerom urobí družstvo ďalší krok dopredu,“ pokračoval.

Doteraz nič nenasvedčovalo, že 47-ročný Heister sa chystá skončiť. Na reprezentačnú lavičku slovenských hádzanárov sa posadil v lete 2006, doviedol tím aj na minuloročný európsky šampionát v Nórsku. O Heisterovom rozhodnutí netušil ani šéf Slovenského zväzu hádzanej Pavol Derfényi, ktorý odišiel do Záhrebu a s trénerom prediskutuje problém priamo na mieste.

Neboli naň prichystaní ani najbližší spolupracovníci. „Nie, predtým sme spolu o tom nikdy nehovorili. Dozvedeli sa to až v stredu,“ potvrdil. Reprezentačný tím nepovedie už ani v záverečnom stretnutí proti Nórsku o deviate miesto. Jeho post zaujme asistent Juraj Jurajov.

debata chyba