Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Patálie s vakcínou: Očkovanie proti koronavírusu mi zničilo kariéru

Patril medzi najlepších šípkarov na svete. V roku 2016 sa stal Mensur Suljovič, Srb reprezentujúci Rakúsko, majstrom Európy. O rok neskôr dosiahol maximum vo svetovom rebríčku, 5. miesto. A nasledoval pád. Viní za to očkovanie proti koronavírusu o ktorom sa rozhovoril pre Bild.

29.12.2022 07:30
Mensur Suljovič. Foto:
Mensur Suljovič.
debata (344)

Aktuálne patrí Suljovičovi 30. miesto v rebríčku a na prebiehajúce majstrovstvá sveta v Londýne sa kvalifikoval len tak tak. Práve počas šampionátu prehovoril o problémoch po očkovaní.

Prvú vakcínu proti ochoreniu covid-19 dostal pred 18 mesiacmi. A odvtedy sa podľa vlastných slov nedokázal po zdravotnej stránke postaviť poriadne na nohy. Kvôli malátnosti a únave bol prinútený vynechať mnoho turnajov. A nedokázali mu pomôcť ani lekári.

Novak Djokovič Čítajte viac Djokovič sa necelý rok po deportácii vrátil do Austrálie. Verí v jedno

„Očkovanie proti koronavírusu mi za posledný rok a pol zničilo kariéru,“ domnieva sa Suljovič. V skutočnosti je len tieňom hráča, ktorý dominoval európskym šípkam pred pár rokmi.

Zatiaľ čo mnoho ľudí trpí príznakmi dlhodobého covidu, Rakúšan je presvedčený, že mu ublížili tri očkovania, ktoré absolvoval. Uvažoval dokonca o skončení kariéry – stratil motiváciu a hneval ho fyzický stav. „Čo so mal robiť, keď som nemohol trénovať?“

Suljovič neťažil počas kariéry z talentu, ale z tvrdého tréningu. Pravidelne mu denne zaberal osem a niekedy až dvanásť hodín. No od očkovania jeho tréningový čas rapídne klesol, niekedy nemohol dokonca ani vstať z postele, inokedy s prípravou skončil po pár minútach.

ovečkin Čítajte viac Nestopla ho korona a zatiaľ ani pas. Prekoná Ovečkin rekord rekordov?

S problémami mu nepomohli ani pravidelné lekárske vyšetrenia, ktoré odhalili iba mierne výkyvy srdcového tepu. Priznáva, že jeho dni hviezdného šípkara sú preč.

„Ak nemôžem trénovať, sotva mám šancu. Bol som trikrát očkovaný, ale nezlepšilo sa to. Ani po druhej vakcíne, ani po tretej,“ dodal rodák zo srbského Tutinu.

Najlepšie lyžiarky poslednej dekády Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Marie-Michele Gagnonová - Kanada, 3 002...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

344 debata chyba
Viac na túto tému: #šípky #MS v šípkach #Mensur Suljovič