Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záhadné zmiznutie českého skokana. Po rekordérovi pátra polícia

Po českom rekordérovi v letoch na lyžiach Antonínovi Hájekovi už vyše mesiac pátra polícia. 35-ročný bývalý skokan a dvojnásobný účastník olympijských hier by sa mal pohybovať v Malajzii.

04.11.2022 17:25
Antonín Hájek. Foto:
Antonín Hájek.
debata (2)

Informáciu o jeho zmiznutí priniesol Blesk s tým, že polícia hľadá Hájeka už od 2. októbra. „Pátranie po nezvestnej osobe aktuálne stále prebieha,“ uviedla hovorkyňa polície Adéla Fialová.

Rodina nemá už vyše mesiac o Hájekovi žiadnu správu a preto kontaktovala políciu. „Prijmeme akékoľvek informácie, ktoré by viedli k jeho prípadnému nájdeniu.“

Hájek bol veľký talent českých skokov na lyžiach. Vo Svetovom pohári sa prvýkrát predstavil už ako 16-ročný. V roku 2005 bol štvrtý na juniorskom svetovom šampionáte.

Michal Martikán Čítajte viac Ešte nepovedal posledné slovo. Martikán chce zabojovať o olympijské hry

Jeho sľubne naštartovanú kariéru poznamenala vážna autonehoda v roku 2008, po ktorej musel podstúpiť niekoľko operácii a prišiel o domáce MS v Liberci.

Jeho najlepším umiestnením pod piatimi kruhmi je siedme miesto z Vancouvru 2010. V tom istom roku v Planici skočil 236 metrov, čo je dodnes platný český rekord v letoch na lyžiach.

Už počas kariéry mal problémy so životosprávou a tie pokračovali aj počas trénerskej dráhy. Hájek bol najskôr vylúčený z reprezentácie a neskôr aj z Dukly Liberec.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #lety na lyžiach #Antonín Hájek