Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Napadli ho alebo sa opil? Šachový veľmajster Karpov je v umelej kóme

Bývalý majster sveta v šachu, Anatolij Karpov, je podľa ruských médií hospitalizovaný a udržiavaný v umelej kóme. 71-ročného veľmajstra našli v sobotu v bezvedomí pred Štátnou dumou v Moskve.

01.11.2022 07:20
Anatolij Karpov. Foto:
Anatolij Karpov.
debata (87)

Dôvody vážnych zdravotných problémov Karpova sa zatiaľ rôznia, no mal utrpieť vážne poranenie lebky. Jeho manažér Andrej Kovaľov tvrdil, že predstaviteľa Štátnej dumy napadli neznáme osoby. Tieto informácie agentúra RIA Novosti poprela.

„Keď Karpov opustil Štátnu dumu, dostal úder do hlavy. Previezli ho do nemocnice, uviedli ho do umelej kómy a leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. Modlíme sa za jeho zdravie,“ povedal Kovalev pre 5-tv.ru.

Anatolij Karpov Čítajte viac Šachový veľmajster Karpov má 70. Pripomeňte si jeho legendárne súboje

Karpov je dlhodobo predstaviteľom dolnej komory ruského parlamentu a od roku 2005 je členom Putinovej vládnej strany Jednotné Rusko.

Podľa informácií Gazeta.ru sa však Karpov nestal obeťou útoku. Utrpieť mal ťažkú ​​otravu alkoholom. Poranenie lebky ako aj zlomeninu ľavej stehennej kosti si mal privodiť po nekontrolovanom páde na ulici.

Karpov bol majstrom sveta v šachu v rokoch 1975 až 1985 a najlepším hráčom sveta podľa Medzinárodnej šachovej federácie (FIDE) v rokoch 1993 až 1999.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

87 debata chyba
Viac na túto tému: #šach #anatolij karpov #umelá kóma