Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tabák dostala od voličov 0:6. Hokejistom unikli stoličky o zastrúhaný vlas

V tohtoročných komunálnych voľbách sa snažili presadiť aj športovci. Až na pár výnimiek sa im príliš nedarilo. A niektorí dokonca skončili s totálnym fiaskom.

30.10.2022 15:10 , aktualizované: 31.10.2022 14:15
SR Bratislava Parlament NRSR Schôdza tabák Foto: ,
Romana Tabák.
debata (9)

Napríklad poslankyňa parlamentu Romana Tabák, ktorá chcela byť starostkou bratislavskej mestskej časti Staré mesto.

V sobotňajších voľbách ju však za celý deň krúžkovalo iba 216 voličov, čo bolo iba 1,42 percenta percenta hlasov. Inak povedané: starostom sa stal Matej Vagač s počtom hlasov 7633. Posúďte teda sami, ako zvládla bývalá tenistka svoj volebný zápas. Podobá sa to na tenisového kanára.

Čo do počtu hlasov lepšie, ale s rovnakým efektom, obstál bývalý výborný tenista Martin Kližan. Ten chcel byť starostom mestskej časti Petržalka. No nebude, dostal iba 2657 hlasov, čo je na také veľké sídlisko, akým je Petržalka, pramálo. Jeho zisk v konečnom zúčtovaní predstavoval niečo viac ako osem percent všetkých odovzdaných hlasov.

Pre porovnanie, víťaz Ján Hrčka dostal 23 120 hlasov.

Kližan sa po kariére snaží presadiť nielen v športovom, ale aj vo verejnom živote. Nedávno neuspel vo voľbách na šéfa Slovenského tenisového zväzu, kde s prehľadom zvíťazil legendárny Miloš Mečíř. Teraz mu nevyšiel ani pokus stať sa petržalským starostom, odkiaľ pochádza.

Tenistom celkovo nešla cez víkend karta, lebo poslancom chcel byť v Novom meste nad Váhom aj deblista Igor Zelenay, ale potreboval by o 177 hlasov viac.

Aktívni boli aj hokejisti. Na zaujímavý post si trúfal niekdajší brankár Ján Laco, strieborný medailista z Helsínk 2012. Avšak zatiaľ čo na svetovom šampionáte pred desiatimi rokmi pri ňom stálo aj šťastie, v Komunálnych voľbách 2022 akoby ho opustilo.

Primátorom sa nestal doslova o drobné – na víťaza Jána Blcháča mu chýbalo iba 57 hlasov, čo je pri pomere 4587:4530 celkom zanedbateľný počet.

Laco na sociálnej sieti napísal, že by ho pri takom tesnom výsledku mrzelo nepožiadať o prerátanie. Argumentuje tým, že sa prvýkrát konali naraz dvoje voľby a sčítavanie hlasov z mesta bolo neskoro v noci. O prepočítanie hlasov ho podľa jeho slov požiadali viacerí ľudia.

Zapisovateľka mestskej volebnej komisie Miroslava Javornická v pondelok uviedla, že voľby v Liptovskom Mikuláši prebehli zákonným spôsobom. „Všetky zápisnice volebných komisií sú podpísané. Okresná volebná komisia potvrdila ich platnosť, čím výsledky volieb považujeme za právoplatné," povedala Javornická.

Hokejisti by si mohli povedať, že vo víkendových voľbách ich sprevádzalo kusisko smoly. Ivan Švárny, obranca HK Nitra, chcel byť poslancom v mestskom zastupiteľstve, ale aj naďalej sa môže naplno venovať hokeju. Chýbalo mu totiž len 35 hlasov. Martina Dubaiová ich získala 891, on len 856.

Marcel Haščák, kanonier Slovana, chcel „poslancovať“ v Poprade, kde vyrástol a kam sa po kariére plánuje vrátiť. Skončil však prvý pod čiarou – získal 1499 voličských hlasov a potreboval 1579. Lenže do lavice najskôr zasadne ako prvý náhradník, keďže najviac hlasov získal staronový primátor Anton Danko.

Len-tak mimochodom, Haščák strelil v aktuálnej sezóne Popradu už tri góly. V tejto súvislosti a s troškou odľahčenia získal hlasov až-až.

V zastupiteľstve bude spolu s Dávidom Skokanom, krídelníkom z HK Poprad. Opäť tak spolu vytvoria úderný útok. S Dávidom Skokanom sme tesne pred voľbami urobili veľký rozhovor, jeho názory na aktuálne politicko-spoločenské témy si môžete prečítať tu.

V prešovskom zastupiteľstve bude po novom pôsobiť futbalový exreprezentant Stanislav Šesták, čo je dobrá správa pre druholigový Tatran. Šesták sa chce popasovať s veľkou výzvou – postaviť pre krajské mesto novú futbalovú arénu.

Popradu a Stropkovu zasa budú aj naďalej primátorovať bývalí ligoví hokejoví, resp. futbaloví rozhodcovia – Andrej Danko v Poprade a Ondrej Brendza v Stropkove.

Najkrajšie (a neznáme) športovkyne sveta Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
1. Emma Raducanuová (tenis, Veľká Británia) -...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Romana Tabák