Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyber si: Lotyšsko či Rusko? Gymnastka sa rozhodla. A bolo po kariére

Od roku 2018 vlastnila ruské aj lotyšské občianstvo a Lotyšsko reprezentovala na majstrovstvách sveta aj Európy v modernej gymnastike. No po invázii ruských vojsk na Ukrajinu sa 19-ročná Jelizaveta Polstjanajová musela rozhodnúť, ako ďalej.

29.10.2022 14:38
592279003 Foto:
Jelizavetu Polstjanajovú už na pretekoch neuvidíme.
debata (85)

Od Lotyšského olympijského zväzu mala dostať ultimátum: buď preruší všetky väzby s Ruskom, alebo sa nedostane do reprezentačného výberu krajiny.

Polstjanajová sa síce narodila v lotyšskom Jurmale, no vyrastala v Moskve, má tam rodičov a väčšinu roka trávila práve v ruskej metropole. A to bol pre Lotyšov problém.

Alexander Ovečkin Čítajte viac Rus z USA rýpe do Ovečkina. Bol by druhým najlepším strelcom, po Putinovi

Cieľom mladej gymnastky bol štart na olympijských hrách 2024 v Paríži, ale ten sa rozplynul. „Šport bol najdôležitejšou vecou v mojom živote. Nastala však takmer beznádejná situácia,“ uviedla ešte koncom augusta gymnastka.

No po pár mesiacoch je jasné, že nebude reprezentovať Lotyšsko a ani Rusko. „Oficiálne oznamujem koniec kariéry. Hlavným dôvodom je moje vylúčenie z lotyšskej reprezentácie,“ povedala pre agentúru TASS Postjanajová.

Tá napriek koncu nezanevrela na gymnastiku a trénuje deti v športovom klube Spartak. „Milujem deti, z práce s nimi mám rovnaké potešenie, ako keď som bola gymnastkou,“ dodala Polstjanajová, ktorá získala lotyšské občianstvo v roku 2018.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

85 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #moderná gymnastika