Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stolné tenistky s historickým maximom. Vo štvrťfinále podľahli Japonkám

Slovenské stolné tenistky prehrali vo štvrťfinále MS družstiev v čínskom meste Čcheng-tu s favorizovaným Japonskom 0:3. Už postupom medzi osmičku najlepších dosiahli historicky najlepšie umiestnenie medzi elitou.

06.10.2022 17:17
Barbora Balážová. Foto:
Barbora Balážová.
debata

Doteraz najlepším umiestnením bolo 13. miesto v malajzijskom Kuala Lumpure v roku 2000. Slovenky v zložení Ema Labošová, Tatiana Kukuľková a Barbora Balážová prehrali na prebiehajúcich MS s Japonskom už v základnej skupine 0:3 a aj vtedy dokázali so súperkami uhrať iba dva sety.

Vo štvrťfinálovom súboji sa to podarilo Balážovej v súboji s Hinou Hajataovou i Kukuľkovej proti Miju Nagasakiovej, oba zápasy sa skončili zhodne 1:3. V prvom stretnutí Mima Itoová zdolala Emu Labošovú hladko 3:0.

Zverenky trénera Jaromíra Truksu po postupe zo základnej skupiny z druhej priečky (bilancia 3 víťazstvá – 1 prehra) vyradili v osemfinále svetového šampionátu Francúzsko 3:1. Japonky sa v semifinále stretnú s Taiwanom, ktorý zdolal Singapur 3:2.

MS družstiev – ženy, štvrťfinále:
SLOVENSKO – Japonsko 0:3
Ema Labošová – Mima Itoová 0:3 (-9, –1, –3)
Barbora Balážová – Hina Hajataová 1:3 (-9, –7, 9, –6)
Tatiana Kukuľková – Miju Nagasakiová 1:3 (6, –5, –11, –7)

ďalšie štvrťfinálové výsledky:
Taiwan – Singapur 3:2
Hongkong – Nemecko 2:3
Čína – Portugalsko 3:0

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #majstrovstvá sveta #stolný tenis