Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Siekel sa pre ceny energií obracia na premiéra: Môžu byť až likvidačné

Pre zvyšujúce sa ceny energií museli pred začiatkom hokejovej sezóny roztopiť ľad v Steel aréne, podobný osud hrozí aj ďalším športoviskám.

03.10.2022 15:12
SOV, 25. rokov SOV, Amton Siekel, Foto: ,
Anton Siekel.
debata (20)

Niektoré objekty športovej infraštruktúry sú už zatvorené, iným hrozí podobný scenár. Prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel sa preto obrátil listom na predsedu vlády Eduarda Hegera so žiadosťou o pomoc prevádzkovateľom športovej infraštruktúry pri riešení problémov vysokých cien energií.

SOŠV upozorňuje na možné problémy v mene všetkých slovenských športových organizácií, ktoré reprezentuje. V liste predsedovi vlády prezident SOŠV apeluje, aby sa pri plánovaní opatrení na zamedzenie energetickej krízy nezabúdalo na šport.

košice hokej Čítajte viac Vojna na Ukrajine zasiahla aj Košice. Oceliari opúšťajú svoj domov

„Požiadal som premiéra Eduarda Hegera, aby sa v rámci opatrení na zabránenie energetickej krízy, pri príprave kompenzačných programov či pri zastropovaní cien energií myslelo aj na prevádzkovateľov športových zariadení z radov právnických osôb – na podnikateľov, občianske združenia, mestá a obce, a aby sa zohľadnila veľká spoločenská dôležitosť fungovania športových zariadení,“ uviedol Anton Siekel podľa tlačovej správy SOŠV.

Prevádzku multifunkčných športových hál, hokejových štadiónov, plavární, telocviční, fitnescentier a mnohých ďalších športových objektov až existenčne ohrozujú rastúce ceny energií.

V niektorých zariadeniach ich majitelia z dôvodu niekoľkonásobne zvýšených cien energií už prerušili prevádzku a uzatvorili ich. Mnohí ďalší prevádzkovatelia plánujú urobiť tento krok v najbližších týždňoch či mesiacoch.

HOKEJ-TE: Nitra - Bratislava Čítajte viac Po pandémií sú strašiakom ceny energií. Začína jubilejný ročník extraligy

„Premietnutie zvýšených cien energií v plnej miere do ceny nájmov a vstupov pre športové subjekty, občanov i rodiny s deťmi nie je v našich ekonomických podmienkach reálne," uviedol Siekel s tým, že už v predošlých viac ako dvoch rokoch športové aktivity i prevádzku športových zariadení výrazne negatívne poznačili protipandemické opatrenia, ktoré patrili medzi najprísnejšie v Európe.

"Avizované zvýšenia cien energií môžu mať veľmi negatívny až likvidačný dopad na súťažné aj mimosúťažné športové aktivity,“ upozorňuje prezident SOŠV.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Anton Siekel #Eduard Heger #SOŠV