Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ženy v plavkách? Fuj. Tréning v Jordánsku sa stal nočnou morou

Rakúske reprezentantky v triatlone Sara Viličová a Tanja Strohschneiderová nebudú na islamskú krajinu spomínať v dobrom. Počas tréningu v jordánskej Akaba im išlo doslova o život.

03.10.2022 07:00
297574416 Foto:
Triatlonistka Sara Viličová zažila s reprezentačnou kolegyňou v Jordánsku krušné chvíle.
debata (28)

Iný kraj, iný mrav. Toto porekadlo do bodky platilo v prípade dvojice Viličová, Strohschneiderová. Dvojica triatlonistiek hľadala pokojné vody mimo pláže hotelového rezortu. A to bola chyba.

V mnohých islamských krajinách je ukameňovanie dodnes formou trestu za prehrešky. A ženy odhaľujúce svoje telo v plavkách sa pravdepodobne podľa domácich prehrešku dopustili.

tragédia Indonézia futbal Čítajte viac Mŕtvi policajti, ušliapaní fanúšikovia. Futbal zažil tretiu najhoršiu tragédiu

„Zrazu bolo okolo nás desať chlapov. Urážali nás a pochopili sme, že sa im nepáčia ženy v plavkách,“ uviedla podľa Krone Zeitung Viličová.

Skupina domácich chlapov začala byť ešte agresívnejšia. „Pri plávaní nás obkľúčili a zrazu začali po nás hádzať kamene. Jeden mi tesne minul hlavu, Tanju zasiahli do chrbta,“ opísala hrôzostrašné chvíle Viličová.

647461955 Čítajte viac Dúhová iniciatíva na MS v Katare? Srbi ju odpískali hneď v zárodku

Triatlonistky zostali vo vode, kde sa cítili bezpečnejšie. A boli aj lepšie plavkyne a útočníkom dokázali uniknúť. „V rezorte bolo všetko normálne, mimo neho si všimnete cudziu kultúru – najmä voči ženám,“ povedala rakúska reprezentantka.

Podľa trénera Williho Lilgeho sa napokon celého nepríjemného incidentu zúčastnilo okolo 30 chlapov. „Mali sme viac šťastia ako rozumu. Tanja má len modrinu, mohlo to skončiť zle,“ skonštatoval tréner.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #triatlon #Jordánsko #Sara Viličová #Tanja Strohschneiderová