Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Traktory, helikoptéra aj povolené žúry. Čo žiadali futbalisti od klubov?

El Mundo nedávno zverejnil podrobnosti zo zmluvy Lionela Messiho s FC Barcelona. Okrem lukratívneho príjmu si vyžiadal aj sky box na Camp Nou, súkromné lietadlo na cesty do Argentíny či preplatenie v prípade zvýšenia daní.

28.09.2022 21:30
Samuel Eto'o. Foto:
Samuel Eto'o lietal na tréningy a zápasy Machačkaly z dvetisíc kilometrov vzdialenej Moskvy.
debata

No Messi nie je ani zďaleka jediným futbalistom, ktorý mal pri rokovaniach s budúcim zamestnávateľom špeciálne požiadavky.

Podľa britského Daily Mail trval bývalý útočník Giuseppe Reina v polovici 90. rokov, aby mu klub každý rok postavil dom. Arminia Bielefeld súhlasila, no s hráčom vybabrala. Keďže v zmluve nebola spresnená veľkosť ani typ obydlia, vždy dostal dom vyrobený zo stavebnice Lego.

Denmark France Nations League Soccer Čítajte viac Sofistikovaná voľba Dánska. Takto si uctí v Katare mŕtvych robotníkov

Hviezdny Brazílčan Ronaldinho mal v roku 2011 pri návrate z Európy domov menšie očakávania. Žiadal iba o to, aby mu jeho nový zamestnávateľ, Flamengo, dovolil žúrovať dvakrát za týždeň.

V minulom roku, keď útočník Moise Keane rokoval o hosťovaní v Juventuse Turín, žiadal jeho otec traktory pre svoju farmu. Juventus s touto netradičnou ponukou súhlasil, no napokon ich ani nemusel kupovať a Keane odohral sezónu 2021/22 v Juventuse.

SR Žilina šport futbal ME21 kval. baráž 1. Ukrajina ZAX Čítajte viac Snáď 21-ku sledovalo aj áčko. Ukázala, ako sa bojuje za Slovensko

Známy je aj príbeh kamerunského kanoniera Samuel Eto'o. Ten sa v roku 2011 rozhodol nečakane prestúpiť z Interu Miláno do ruskej Machačkaly. No nechcel žiť v ďalekom Dagestane. Požiadal o súkromné lietalo a takmer denno-denne cestoval na tréningy aj zápasy 2-tisíc kilometrov, keďže býval v Moskve.

Ale nie vždy dostali futbalisti to, o čo žiadali – jedným z nich je Emanuel Adebayor. V roku 2016 bol na spadnutie jeho príchod do francúzskeho Lyonu. Chcel vilu s výhľadom na Korziku, helikoptéru, súkromného kuchára a dres s číslom 10. Obchod sa však neuskutočnil.

Najvplyvnejší futbalisti na Instagrame Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sergio Ramos (Španielsko, Paríž St....
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #futbalové zmluvy