Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Traktory, helikoptéra aj povolené žúry. Čo žiadali futbalisti od klubov?

El Mundo nedávno zverejnil podrobnosti zo zmluvy Lionela Messiho s FC Barcelona. Okrem lukratívneho príjmu si vyžiadal aj sky box na Camp Nou, súkromné lietadlo na cesty do Argentíny či preplatenie v prípade zvýšenia daní.

28.09.2022 21:30
Samuel Eto'o. Foto:
Samuel Eto'o lietal na tréningy a zápasy Machačkaly z dvetisíc kilometrov vzdialenej Moskvy.
debata

No Messi nie je ani zďaleka jediným futbalistom, ktorý mal pri rokovaniach s budúcim zamestnávateľom špeciálne požiadavky.

Podľa britského Daily Mail trval bývalý útočník Giuseppe Reina v polovici 90. rokov, aby mu klub každý rok postavil dom. Arminia Bielefeld súhlasila, no s hráčom vybabrala. Keďže v zmluve nebola spresnená veľkosť ani typ obydlia, vždy dostal dom vyrobený zo stavebnice Lego.

Denmark France Nations League Soccer Čítajte viac Sofistikovaná voľba Dánska. Takto si uctí v Katare mŕtvych robotníkov

Hviezdny Brazílčan Ronaldinho mal v roku 2011 pri návrate z Európy domov menšie očakávania. Žiadal iba o to, aby mu jeho nový zamestnávateľ, Flamengo, dovolil žúrovať dvakrát za týždeň.

V minulom roku, keď útočník Moise Keane rokoval o hosťovaní v Juventuse Turín, žiadal jeho otec traktory pre svoju farmu. Juventus s touto netradičnou ponukou súhlasil, no napokon ich ani nemusel kupovať a Keane odohral sezónu 2021/22 v Juventuse.

SR Žilina šport futbal ME21 kval. baráž 1. Ukrajina ZAX Čítajte viac Snáď 21-ku sledovalo aj áčko. Ukázala, ako sa bojuje za Slovensko

Známy je aj príbeh kamerunského kanoniera Samuel Eto'o. Ten sa v roku 2011 rozhodol nečakane prestúpiť z Interu Miláno do ruskej Machačkaly. No nechcel žiť v ďalekom Dagestane. Požiadal o súkromné lietalo a takmer denno-denne cestoval na tréningy aj zápasy 2-tisíc kilometrov, keďže býval v Moskve.

Ale nie vždy dostali futbalisti to, o čo žiadali – jedným z nich je Emanuel Adebayor. V roku 2016 bol na spadnutie jeho príchod do francúzskeho Lyonu. Chcel vilu s výhľadom na Korziku, helikoptéru, súkromného kuchára a dres s číslom 10. Obchod sa však neuskutočnil.

Najvplyvnejší futbalisti na Instagrame Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sergio Ramos (Španielsko, Paríž St....
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #futbalové zmluvy