Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Olympijský výbor mení rétoriku. Blíži sa koniec zákazu pre Rusov?

Kým v Rusku prebieha mobilizácia, šéf Medzinárodného olympijského výboru (MOV) sa prikláňa k návratu športovcov z Bieloruska a Ruska do profesionálnych súťaží.

24.09.2022 07:30
Thomas Bach, Volodymyr Zelenskyj Foto:
Šéf MOV Thomas Bach (vľavo) sa tento rok stretol aj s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.
debata (8)

Podľa Blicku uvažujú čelní predstavitelia MOV o tom, že by umožnili všetkým športovcom súťažiť už v blížiacej sa zimnej sezóne.

„MOV začína uvažovať o otváraní dverí medzinárodným federáciám,“ povedal tento týždeň Michel Vion, generálny sekretár Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS). „Šport treba vnímať nezávisle od politiky,“ povedal na margo súčasných predstáv šéfa MOV Thomasa Bacha.

660072727 Čítajte viac Tvrdý pád a zlomenina v holennej kosti. Vlhová má o súperku menej

Športovci z Ruska a Bieloruska sú v súčasnosti vylúčení z väčšiny medzinárodných športových podujatí. Pravidlá by mali momentálne zostať v platnosti, uvádza MOV vo vyhlásení pre portál Inside the Games.

V zákulisí sa však má pracovať na opätovnom začlenení potrestaných športovcov. „Možno to bude možné v decembri, potom by sa oba národy – samozrejme bez štátnej vlajky a hymny – mohli zúčastniť aj majstrovstiev sveta,“ skonštatoval Vion.

Na budúci rok sa svetový šampionát v alpskom lyžovaní uskutoční vo francúzkom Méribeli a Courcheveli a v severských disciplínach v Planici.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #MOV #Thomas Bach #Rusko a Bielorusko