Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barteková si na ME vystrieľala bronz. Tesne jej ušla miestenka v Paríži

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková získala na majstrovstvách Európy v streľbe z brokových zbraní bronzovú medailu v skeete.

09.09.2022 16:05 , aktualizované: 21:31
Danka Barteková Foto: ,
Danka Barteková.
debata

Vo vyrovnanom finále trafila 27 z 30 terčov a tesne jej ušiel boj o zlato, ktoré získala Britka Amber Hillová.

Vo finálovej štvorčlennej „vyraďovačke“ vypadla ako prvá Talianka Diana Bacosiová, na dvadsiatich terčoch urobila jednu chybu. Barteková bola o chvíľu jediná s dvoma chybami a po zaváhaní pri záverečnom pokuse jej chýbal na boj o zlato jeden bod.

„Vo finále nebol žiadny priestor na chybu. Prvé dve si to zaslúžili, strieľali takmer bezchybne,“ uviedla Barteková po pretekoch vo vyjadrení, ktoré pre TASR sprostredkoval jej mediálny manažér Jozef Korbel.

Danka Barteková Čítajte viac Modelka? Nehodím sa na ňu, ale bez nalakovaných nechtov nestrieľam

Bronzová medaila mala pre ňu zvláštnu príchuť, keďže prvé dve pozície znamenali miestenku na OH 2024 v Paríži.

„Potešilo ma, že som bola najlepšia v semifinále, no z bronzovej medaily mám zmiešané pocity. Olympijská miestenka sa spájala s prvými dvomi pozíciami, od ktorých ma delil jeden terč,“ neskrývala mierne sklamanie slovenská strelkyňa.

Vzápätí však doplnila, že ju výsledok teší:

„Boli to veľmi náročné preteky, sú tu obrovské horúčavy a fúkal aj silnejší vietor. To spôsobilo aj slabšie výsledky v kvalifikácii. Som rada, že na to stále mám a prinesiem domov medailu.“

Danka Barteková Čítajte viac Diplomatický úspech pre slovenský šport. Barteková sa opäť stala členkou MOV

Spolu s Hillovou absolvovala všetkých 40 terčov Nemka Nadine Messerschmidtová. Víťazka zaváhala ako prvá a súperka sa na ňu bodovo dotiahla šesť pokusov pred záverom. Pri úplne poslednom pokuse však minula cieľ práve nemecká strelkyňa.

Ďalšie dve slovenské reprezentantky Lucia Kopčanová a Vanessa Hocková nepostúpili z kvalifikácie. Spolu s Bartekovou však odštartujú aj v tímovej súťaži.

„Čakajú nás ešte dve možnosti na dobré umiestnenie – zajtra máme mix so Štefanom Zemkom. Som rada, že sa na to dal, keďže už ako športový strelec netrénuje. Bude to dobrá príprava na tímovú súťaž, od ktorej máme vysoké očakávania,“ dodala 37-ročná strelkyňa.

ME v streľbe z brokových zbraní:

ženy:
skeet – finále: 1. Amber Hillová (V. Brit.) 38, 2. Nadine Messerschmidtová (Nem.) 37, 3. Danka BARTEKOVÁ (SR) 27, 4. Diana Bacosiová (Tal.) 19

debata chyba
Viac na túto tému: #Danka Barteková