Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusom dochádza trpezlivosť. Od MOV žiadajú vysvetlenie, aj s Fetisovom

Ruskí olympijskí víťazi budú žiadať od prezidenta Medzinárodného olympijského výboru Thomasa Bacha odôvodnenie zákazu účasti ich športovcov na väčšine športových podujatí.

07.09.2022 19:10
700230581 Foto:
Viačeslav Fetisov.
debata (29)

Chystané plány prezradil pre ruskú štátnu tlačovú agentúru TASS dvojnásobný zlatý olympijský medailista v ľadovom hokeji a bývalý ruský minister športu Viačeslav Fetisov.

Od Bacha budú požadovať vysvetlenie, na základe akých dokumentov bolo prijaté rozhodnutie o potrestaní Rusov, keďže takéto pravidlo nie je uvedené v Olympijskej charte.

Ako píše Insideworldgames, ruským a bieloruským športovcom bolo väčšinou federácii zakázané štartovať na medzinárodných podujatiach po tom, čo sa vo februári začala vojna na Ukrajine.

US Open Tennis Čítajte viac Kyrgios titul nezíska. Preukážte mi trochu uznania, žiadal jeho ruský premožiteľ

Fetisov, prvý podpredseda výboru Štátnej dumy pre telesnú kultúru a šport, však spochybnil dôvody zákazu zo strany MOV.

„Hľadáme formát výzvy prezidentovi MOV aby nám, olympijským víťazom vysvetlil, na základe akých podkladov bolo takéto rozhodnutie prijaté,“ povedal Fetisov.

Roman Abramovič. Čítajte viac Nonsens, kričal politik. Peniaze za predaj Chelsea má stále Abramovič

Ak nie sú súčasťou charty, mala by byť podľa neho zmenená. „A je potrebné požadovať zmeny aj v stanovách zväzov, ktoré prestanú byť športové. Šport má v každom čase spájať ľudí a vytvárať atmosféru jednoty.“

Fetisov poskytol rozhovor TASS na Východnom ekonomickom fóre, na ktorom sa vo Vladivostoku zúčastnil aj ruský prezident Vladimir Putin.

Ruský olympijský výbor už predtým tvrdil, že odporúčania MOV hrubo porušujú princípy olympijského hnutia a nemajú žiadny právny základ.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Viačeslav Fetisov #Medzinárodný olympijský výbor #vojna na Ukrajine