Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

A čo urán z Ruska? Tabák si podala Husára, Sas-kár vraj zneužíva šport

Ivan Husár, štátny tajomník pre šport z Ministerstva školstva, nominant strany SaS, ktorá sa chystá vycúvať z koalície, si cez týždeň podal slovenských hráčov z KHL. Budú vraj počas sezóny zarábať krvavé peniaze, keďže 24. februára Rusko napadlo Ukrajinu.

27.08.2022 12:08
SR Bratislava Parlament NRSR 66. Schôdza tabák Foto: ,
Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Romana Tabák.
debata (18)

O pár dní ho ostro kritizoval Martin Kližan, bývalý výborný tenista, teraz sa pridala Romana Tabák. Nezaradená poslankyňa, ktorá sa do NR SR dostala na kandidátke OĽANO. Tiež je bývalou tenistkou.

„Slováci hrajúci v #KHL, krásnu sezónu vám prajem! A ospravedlňujem sa za jeho vyjadrenie!“ začala svoj príhovor vo svojom statuse poslankyňa Tabák.

„Celý život makajú od detstva, aby sa uživili svojimi výkonmi. Snažia sa od rána do večera na sebe pracovať a ide to na úkor rodín. Každý sa snaží dosiahnuť maximum-lebo to je v krvi športovca! Je hanebné, ak existuje štátny tajomník pre šport, ktorý sa snaží z našich športovcov urobiť terč nenávisti len preto, že hrajú v Rusku!“ pokračuje.

Tabák pripomína, že športovci nerobia politiku, naopak, Husár ju vraj zneužíva.

„Pán Husár, poďme radšej dokončiť spolu projekt Zemnik, aby naši olympionici – kanoisti mohli trénovať v dôstojných podmienkach! Vážený pán úradník Husár, už ste namietali pánovi Sulíkovi, prečo nové bloky atómovej elektrárne v Mochovciach budú spaľovať urán z Ruska?“ dodala.

Kližan zasa Husárovi vytkol, že počas covidu takmer zlikvidoval slovenský šport.

Martin Kližan Čítajte viac Husár sa navážal do Slovákov v KHL. Kližan na ňom nenechal suchú niť

Krvavé peniaze

A čo vlastne povedal Husár?

"Šesť našich špičkových hokejistov podpísalo zmluvy do KHL. Do súťaže, ktorá má financie prevažne zo štátnych firiem. Do ligy, ktorá je výkladnou propagandistickou skriňou vojenského agresora V. Putina.

Idú do Ruska pracovať, dokonca táto liga dostala prednosť pred zmluvou v Amerike. Idú zarábať krvavé peniaze, idú po ruke systému, ktorý urobí veľa preto, aby dokázal, že liga je bohatá, že sa jej nič sankčné zo Západu nedotklo," napísal Husár.

Problémom je podľa neho aj renta, ktorú získali Rybár, Čajkovský a spol. po zisku bronzu na olympiáde v Pekingu.

"Štyria hokejisti získali bronz na OH v Pekingu, získali podľa zákona nárok na rentu, ktorá im hodí za 40 rokov pol milióna eur – ak sa dožijú priemerného veku dožitia 75 rokov. Na tú rentu sa im budú skladať všetci daňoví poplatníci. Všetci.

Mnohí z nich si možno túto zimu začnú chodiť do lesa tajne po drevo, niektorí z nich možno budú sprchovať deti v studenej vode, ak bude elektrina do čerpadla. V športe, divadlách, školách, nemocniciach sa budú modliť, aby nedošli exekútori.

A vy, chlapci, si budete zarábať na luxusný život v Rusku. Budete prisluhovať propagande Putina. Budete propagovať ligu v krajine, ktorá si vašu rodnú vlasť dala na zoznam nepriateľov Ruska. Ste ignoranti. To som tým chcel povedať. Bezcitní ignoranti," dodal Husár.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Romana Tabák #Ivan Husár