Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MOV odobral medailu Putinovi. Vytočení Rusi, vyhrážky prezidentovi

Rozhovor prezidenta Medzinárodného olympijského výboru Thomasa Bacha v Bilde vyvolal búrku nevôle. Kriticky sa voči nemu vyjadrila aj bežkyňa na lyžiach Veronika Stepanovová.

14.08.2022 06:30
686207910 Foto:
Bežkyňa na lyžiach Veronika Stepanovová s Vladimirom Putinom na aprílovom ceremoniáli v Kremli.
debata (201)

21-ročný držiteľka olympijského zlata z Pekingu zo štafety na 4 × 5 km sa ostro obula do prezidenta MOV Thomasa Bacha.

„Sľubujem vám pán Bach, že budem trénovať s trojitou intenzitou, aby ste to boli vy a nikto iný, kto mi na budúcich hrách neudelí medailu!“ napísala na Instagrame výhražný status na adresu šéfa MOV. „Neviem ako vám, ale mne bude mimoriadnym potešením vidieť potom vašu tvár.“

Sergej Polunin Čítajte viac Toto nepochopíš. Ukrajinský baleťák má už tri tetovania - tri hlavy Putina!

Stepanovová reagovala na rozhovor, ktorý nedávno poskytol Bach denníku Bild. Vysvetľuje v ňom svoje rozhodnutie vyzvať všetky medzinárodné federácie, aby vylúčili ruských športovcov a zrušili aj podujatia organizované v Rusku.

„Nie je čas zvrátiť toto odporúčanie a postoj. Neodporúčame ani pozývanie ruských a bieloruských športovcov na podujatia. A prvýkrát v histórii MOV sme sa rozhodli odobrať medailu, ktorú dostať ruský prezident Vladimír Putin v roku 2001,“ uviedol v rozhovore Bach.

Jozef Golonka Čítajte viac Dres, ktorý som dostal od Putina, nevrátim. Nemám prečo, vážim si ho

21-ročná bežkyňa na lyžiach stojí pevne za Putinom a jeho vojnou na Ukrajine. Na aprílovom ceremoniáli v Kremli uviedla: „Putin je na správnej ceste a určite vyhráme, rovnako ako sme my vyhrali na olympijských hrách.“ Jej prejav vyvolal vlnu kritiky zo strany medzinárodnej scény bežeckého lyžovania.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

201 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #Veronika Stepanovová