Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Rusku postavil celý svet. Trénerská legenda obviňuje šéfa MOV

Krasokorčuliarska trénerka Tatiana Tarasovová reagovala na slová šéfa Medzinárodného olympijského výboru Thomasa Bacha v rozhovore pre Sport Bild.

12.08.2022 19:45
683321716 Foto:
Tatiana Tarasovová oslávila v apríli 75 narodeniny.
debata (10)

V ňom Bach skonštatoval, že trvá na tom, že nie je čas meniť odporúčania MOV o vylúčení ruských a bielorusých športovcov a medzinárodných podujatí v dôsledku invázia na Ukrajinu.

„Je to škaredé, stavia proti nám celý svet, nemá na to právo,“ povedala Tarasovová pre oficiálnu ruskú štátnu tlačovú agentúru TASS.

Odporúčania MOV, ktoré zahŕňajú aj naliehanie na riadiace orgány, aby presunuli akékoľvek plánované podujatia preč z Ruska a Bieloruska, platia od 28. februára a drvivá väčšina medzinárodných olympijských federácií ich rešpektovala.

Arkadij Dvorkovič Čítajte viac Dusno pri voľbe šéfa svetového šachu. Rus jasne zdolal protikandidáta z Ukrajiny

Vybrané športy vrátane džuda a tenisu umožnili športovcom z oboch krajín súťažiť ako neutrálnym. Ich neúčasť na Wimbledonu kritizoval aj samotný Bach, nakoľko išlo o politickú voľbu.

Bach a viaceré medzinárodné športové orgány sa stále viac snažili sformulovať odporúčania o neúčasti ruských a bieloruských športovcov ako „ochranné opatrenie“.

Pavel Bure Čítajte viac V USA som len zarábal. Prečo hviezdny Rus zrušil americký pas?

Ruský olympijský výbor ani Národný olympijský výbor Bieloruskej republiky nemajú pozastavené členstvo v MOV a proti ruským členom MOV neboli prijaté ani žiadne opatrenia.

Zvolení funkcionári oboch krajín si tiež do značnej miery udržali svoje pozície, vrátane účasti na kongresoch FIFA, Medzinárodnej korčuliarskej únie či Medzinárodnej boxerskej asociácie.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #MOV #Thomas Bach #Tatiana Tarasovová