Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Predvádzaš sa v Soči? Skončil si. Zelenskyj zasiahol proti korčuliarovi

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odobral štipendium olympijskému víťazovi v krasokorčuľovaní z Albertville 1992 Viktorovi Petrenkovi.

09.08.2022 07:00
581020345 Foto:
Viktor Petrenko počas exhibičného vystúpenia.
debata (33)

Ako uviedla agentúra TASS dôvodom na odobratie olympijského štipendia bola účasť Petrenka na júlovej exhibičnej korčuliarskej šou Šarlátový kvet v Soči.

V dokumente o odobratí sa tiež uvádza, že športovec sa prestal podieľať na tréningovom procese, príprave športovcov pre národné tímy a aktivitách na rozvoj telesnej kultúry a športového hnutia.

hokej kaufland cup 2019 Slovensko Rusko buček Čítajte viac Dal košom boju o NHL. Slovenský talent vymenil zámorie za Rusko

53-ročný Petrenko pochádza z Odesy a momentálne žije v USA. V roku 1992 sa stal olympijským víťazom pod hlavičkou Spoločenstva nezávislých štátov.

Prvého ukrajinského vlajkonosiča v histórii Zimných olympijských hier už minulý mesiac vylúčili z Ukrajinskej krasokorčuliarskej federácie.

Akciu, na ktorú Petrenko doplatil, organizovala Tatiana Navková. Ide o olympijskú víťazku v tancoch na ľade z Turína 2006 a manželku hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova.

687553644 Ivan fedotov Čítajte viac Mal ísť do Philadelphie, pôjde pred súd. Ako dopadne ruský brankár?

Petrenko na exhibícii vystupoval po boku mnohých ruských krasokorčuliarskych hviezd vrátane Kamily Valijevovej, ktorej dopingový škandál bol jednou z top udalostí poslednej olympiády v Pekingu.

Účasť Petrenka na podujatí v Soči vyvolala na Ukrajine veľké rozhorčenie. „Svoje hanebné rozhodnutie vykonal napriek krvavej totálnej vojne, ktorú Rusko vedie proti Ukrajine už piaty mesiac,“ uviedla vo vyhlásení krasokorčuliarska federácia Ukrajiny.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #vojna na Ukrajine #viktor petrenko