Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Mešár vytlačí kilečko, Nemec toľko nedá. Na stokilových profíkov zatiaľ nemajú

Na obrazovke sme v uplynulých dňoch videli Alexandra Ovečkina pri futbale a pôsobil veľmi neohrabane. U každého hokejistu by to tak bolo?

Šimon by sa vo futbale nestratil, má neuveriteľné priestorové videnie, čítanie hry aj odhad. Hokejisti však majú inú stavbu tela, priemerný hráč v NHL váži 90 kilogramov. Takého futbalistu hádam ani nenájdete. Ak by prišiel futbalista na ľad, neviem, či by prežil jeden osobný súboj.

Športoví obojživelníci by dnes nemali šancu?

Myslíte futbal aj hokej na najvyššej úrovni? Nie, to sa nedá. Ligový hokejista by možno zvládol regionálny futbal, viac nie.

Jozef Golonka bol juniorský majster Československa v tenise…

Nechcem si vymýšľať, ale tuším Roger Federer bol národným šampiónom v behu na 800 metrov ako pätnásťročný. Potom sa to však začína lámať a treba si vybrať. V Mikuláši mám zopár kamarátov, ktorí boli kedysi veľmi dobrí v hokeji aj vo vodnom slalome. Ale len do istého veku. Špecializácia je nevyhnutná.

A čo Petra Vlhová. Bola by z nej výborná hokejistka?

Fyzické predpoklady má. No nie je to len o tom. Keď sme boli spolu na hokejovom finále Nitra – Slovan, vysvetľoval som jej, prečo sa hráči menia na ľade, prečo jeden zaskakuje za druhého. Tomu nerozumie. Jedna vec je vedieť korčuľovať a strieľať, druhá čítať hru a pohybovať sa na ľade.

Je niečo, v čom by dala chlapcom – hokejistom lekciu?

V silovom tréningu nôh by sa nestratila. A to isté aj Martina Dubovská, tá je možno vo vrchnej časti tela ešte silnejšia. Samozrejme, že v globále sú chlapci niekde inde.

Časti článku:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Klimčík #Šimon Nemec #Filip Mešár