Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvá tohtosezónna medaila. Grigar sa z 10. miesta vyšvihol na pódium

Slovenský reprezentant Jakub Grigar skončil na bronzovom stupienku v sobotňajšej súťaži kajakárov na pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v slovinskom Tacene.

25.06.2022 13:30 , aktualizované: 16:27
SR Čunovo Vodný slalom Majstrovstvá Sveta BAX Foto: ,
Jakub Grigar na archívnej snímke.
debata

Vo finále, do ktorého prenikol z poslednej 10. postupovej priečky v predpoludňajšom semifinále, predviedol solídnu jazdu bez trestných sekúnd, a napokon to stačilo na konečné 3. miesto.

Dvadsaťpäťročný strieborný medailista z vlaňajších olympijských hier v japonskom Tokiu pôvodne figuroval na 4. pozícii.

Najrýchlejší v semifinále, Talian Giovanni De Gennaro, však dodatočne dostal 50-sekundovú penalizáciu, a zošmykol sa z druhej na 9. priečku.

SR Liptovský Mikuláš šport vodný slalom ME K1 ženy ZAX Čítajte aj Mintálová je majsterka Európy! Smutný Grigar: Bol to boj proti sebe, vode a vetru

Triumfoval Čech Jiří Prskavec časom 79,79 s, Grigar za ním zaostal o 4,82 s. Druhý bol domáci reprezentant Martin Srabotnik (+1,37 s). Grigar bol jediným slovenským zástupcom vo finále, Martin Halčin obsadil v semifinále nepostupovú 24. priečku.

Grigar po pretekoch priznal, že s účasťou vo finále nepočítal. „Po semifinále som ani nedúfal, že sa dostanem do finále, ale napokon to vyšlo,“ uviedol rodák z Liptovského Mikuláša na webe canoe.sk.

Po skončení finále Grigar pôvodne figuroval na 4. pozícii. Najrýchlejší v semifinále, Talian Giovanni De Gennaro, však dodatočne dostal 50-sekundovú penalizáciu, a zošmykol sa z druhej na 9. priečku.

SR Liptovský Mikuláš šport vodný slalom ME C1 muži ZAX Čítajte aj Slovenskí kanoisti skončili bez medaily, Grigar v extrémnom slalome štvrtý

„Bolo to hore-dole. Raz tretí, raz štvrtý, raz piaty, raz tretí… Ja som len sledoval, ako to dopadne a na nešťastie pre ostatných, ktorí trochu kazili, mi to vyšlo,“ dodal Grigar.

Slovensko bolo v doterajšom priebehu tohtosezónneho Svetového pohára už dvakrát blízko k medaile. Kanoistka Zuzana Paňková v Prahe a kanoista Matej Beňuš v Krakove zhodne skončili na 4. mieste.

Nešťastie slovenských „vodákov“ na divokej vode zlomil až Grigar v Slovinsku a výborným spôsobom sa naladil pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v nemeckom Augsburgu.

Jakub Grigar Čítajte aj Grigar: Pády sú dôležitejšie ako výhry. Ten môj mi ukázal cestu k striebru

„Samozrejme, som veľmi rád, pretože v kajaku je naozaj náročné umiestňovať sa na top pozíciách a ani dnes to nebolo úplne zadarmo. Dosť som sa bil s vodou a som rád, že som sa pobil dobre a na bronz to dnes stačilo,“ zakončil Grigar.

Medzi kajakárkami sa z triumfu radovala Austrálčanka Jessica Foxová. Tá vo finále nečelila žiadnej zo slovenských konkurentiek, keďže Soňa Stanovská skončila v semifinále na nepostupovej 15. mieste a Michaelu Haššovú klasifikovali na 24. priečke.

SP vo vodnom slalome v Tacene

K1, finále:

muži: 1. Jiří Prskavec (ČR) 79,79 s (0), 2. Martin Srabotnik (Slovin.) +1,37 (0), 3. Jakub GRIGAR (SR) +4,82 (0), 4. Peter Kauzer (Slovin.) +6,15 (6), 5. Mathieu Biazizzo (Fr.) +8,17 (2), 6. Ulan Valant (Slovin.) +10,11, …, semifinále: 24. Martin HALČIN (SR) +7,09

ženy: 1. Jessica Foxová (Austr.) 94,24 s (2 trestné sekundy), 2. Mallory Franklinová (V.Brit.) +2,78 (2), 3. Viktorija Usová (Ukr.) +3,34 (2), 4. Evy Leibfahrtová (USA) +3,66 (2), 5. Eva Alina Hočevarová (Slovin.) +4,41 (2), 6. Barbora Valíková (ČR) +5,67 (2), …, semifinále: 15. Soňa STANOVSKÁ (SR) +9,48 (2), 24. Michaela HAŠŠOVÁ (obe SR) +20,62 (6)

debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Grigar #Svetový pohár vo vodnom slalome