Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Florbalisti rozdrvili Nemcov a postúpili na MS

Slovenskí florbalisti sa kvalifikovali na tohtoročné majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku (5.-13. novembra).

26.05.2022 18:25
Lukáš Ujhelyi Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Vo štvrtok uspeli aj vo svojom treťom zápase na turnaji v talianskom Celane, keď rozdrvili Nemecko 8:2 a zabezpečili si postup ako suverénni víťazi F-skupiny európskej kvalifikácie.

Už predtým v nej deklasovali Pobrežie Slonoviny 34:0 a presvedčivo vyhrali aj nad Rakúskom 7:1.

Európska kvalifikácia MS 2022 – F-skupina:

SLOVENSKO – Nemecko 8:2 (3:0, 4:1, 1:1)
Góly: 10. Gál (Dudovič), 12. Kvasnica (Kelemen), 14. Cvacho (Kozák), 16. Dudovič (Gál), 20. Hatala (Gajdoš), 24. Gál (Dudovič), 26. Gašparík (Dudovič), 37. Dudovič (Gál) – 22. Hofferbert, 43. Bothe (z tr. strieľania). Rozhodovali: Faso, Edin (obaja USA), vylúčení: 1:1, presilovky a oslabenia: 0:0, 71 divákov.
Zostava SR: Kohút – Miške, Pažák, Kozák, Mirt, Virga, Hatala – Dudovič, Gašparík, Gál – Ujhelyi, Grlický, Cvacho – Kelemen, Gajdoš, Kvasnica

Triumf Slovenska režírovala dvojica Michal Dudovič a Ladislav Gál, Dudovič sa na výhre podieľal dvoma gólmi a tromi asistenciami, Gál mal bilanciu 2+2. Zverenci trénera Radomíra Mrázka môžu nastúpiť na piatkový duel o prvenstvo na turnaji proti víťazovi E-skupiny už bez stresu, s istotou miestenky na MS.

Okrem oboch víťazov skupín sa na novembrový šampionát v Zürichu a Winterthure prebojuje aj úspešný zo stretnutia o tretiu priečku.

Ladislav Gál, útočník SR, v zápase 2+2: „Aj keď sme proti Nemcom neodohrali úplne najlepší zápas, si myslím, že sme ho zvládli na dobrej úrovni. No stále máme čo zlepšovať. Tešíme sa na zajtrajší duel proti Česku.“ (zdroj: szfb.sk):

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí florbalisti