Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákom chýbali na medailu dve desatiny. Česi berú zlato aj z Liptova

Hliadka slovenských kajakárov v 3xK1 v zložení Jakub Grigar, Martin Halčin a Adam Gonšenica skončila vo štvrtkovom popoludňajšom finále na majstrovstvách Európy vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši tesne pod stupňami víťazov.

26.05.2022 16:00
Japonsko OH2020 SR Vodný Slalom Muži K1... Foto: ,
Jakub Grigar na archívnej snímke.
debata

Slováci obsadili „nepopulárne“ 4. miesto s mankom 2,27 na víťazných Čechov, pričom za tretími Nemcami zaostali o dve desatiny sekundy. Striebro si vybojovali poľskí reprezentanti.

Spomenutí Česi obhájili zlato z vlaňajšieho kontinentálneho šampionátu v Taliansku.

Ešte predtým slovenskú ženskú hliadku v zložení Eliška Mintálová, Zuzana Paňková a Simona Glejteková klasifikovali vo finále na konečnom 7. mieste.

Martikán Čítajte aj Martikán sa nedostal do reprezentácie. Legenda tak prišla aj o domáce ME

Slovenky s 12 trestnými sekundami mali v cieli manko 9,58 s na víťazné reprezentantky Francúzska. Druhé boli Britky (+3,34 s) a tretie Poľky (+5,93 s).

Zo štvrtkovej kvalifikácie postúpili do sobotňajšieho finále štyri slovenské lode – medzi kajakárkami iba Eliška Mintálová, medzi kajakármi idú ďalej Jakub Grigar, Adam Gonšenica aj Martin Halčin.

Mintálová dosiahla v 1. kvalifikačnom kole desiaty najlepší čas, keď za najlepšou Mallory Franklinovou z Veľkej Británie zaostala o 4,16 sekundy. Simona Glejteková a Zuzana Paňková neuspeli v prvej kvalifikácii ani v opravnej jazde.

Strieborný olympijský medailista z Tokia Jakub Grigar bol medzi mužmi druhý v 1. kole kvalifikácie, za víťazom prvej kvalifikácie Rakúšanom Felixom Oschmautzom zaostal o 56 stotín sekundy.

SR Čunovo Vodný Slalom Lavička Olympiáda Medailisti BAX Čítajte aj Grigar: Nestratili sme zlato, ale našli striebro

Oprave sa vyhol aj Adam Gonšenica, ktorý obsadil 19. pozíciu. Martin Halčin v prvom kole kvalifikácie obsadil nepostupový 23. stupienok, v druhom dosiahol tretí najlepší čas a v sobotu nebude chýbať medzi semifinalistami.

V piatok do hry na kontinentálnom šampionáte vstúpia aj kanoisti. Počas víkendu sa na Liptove v sobotu uskutočnia semifinále a finále kajakárov a kajakárok aj kvalifikácia v extrémnom slalome, v nedeľu o medaily zabojujú kanoistky aj kanoisti a cenné kovy rozdajú po vyraďovacích jazdách aj v extrémnom slalome.

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2022 vo vodnom slalome