Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tipoval o dušu. Golfový velikán prehral desiatky miliónov dolárov

Patril k najobľúbenejším športovcom v USA. Závislosť na hazarde pripravila Phila Mickelsona o dobré meno.

09.05.2022 16:50
Phil Mickelson Foto:
Phil Mickelson po vlaňajšom triumfe na PGA Championship.
debata

Mickelson bol posadnutý tipovaním športových zápasov a nikdy nemal dosť. „Raz som s ním sedel v šatni a on v priebehu 20 minút urobil asi 50 stávok na univerzitné basketbalové zápasy. Akoby sa predo mnou predvádzal,“ uviedol golfový redaktor John Hawkins.

Aj táto jeho spomienka je v novej neautorizovanej autobiografii o golfovej ikone a svetlo sveta má uzrieť 17. mája – v predvečer turnaja PGA Championship. Na ňom obhajuje Mickelson minuloročný titul.

Scottie Scheffler Čítajte viac Woods sa o senzáciu nepostaral. Zelené sako si obliekla svetová jednotka

Autor knihy Alan Shipnuck v nej odhaľuje niekoľko šokujúcich informácii vrátane Mickelsonovej závislosti na tipovaní. „V priebehu rokov 2010 až 2014 prehral hazardom 40 miliónov dolárov,“ píše sa v knihe.

Že nejde o vymyslený príbeh naznačuje aj obžalovanie Mickelsona v roku 2016. Súd vtedy poslal za mreže známeho gemblera Waltersa. Aj keď Mickelson unikol trestnému stíhaniu, musel sa vzdať 20 miliónov dolárov z pochybných obchodov s akciami.

Proti Mickelsonovi vystúpil aj jeho dlhoročný nosič Mackay, ktorý mal golfistu opustiť, pretože mu na odmenách dlžil takmer 10 miliónov.

Celebrity na Veľkej cene Miami vo formule 1 Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Hviezdy filmového plátna Ashton Kutcher a Mila...

Ani takto vysoké straty však výrazne nezatrasú majetkom fenomenálneho hráča. Mickelson ja druhým najbohatším golfistom sveta hneď za Tigerom Woodsom.

Počas kariéry vyhral 45 turnajov PGA vrátane 6 podujatí najvyššej kategórie Major. Ešte viac peňazí, ako na odmenách za výsledky, zarobil od sponzorov. Magazín Forbes odhaduje jeho majetok na 400 miliónov dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Golf #Phil Mickelson