Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič sa zastáva Rusov. Jeden z nich do neho i tak rýpe

Sociálne siete majú veľkú moc. Posolstvá bežných ľudí i svetových hviezd sa nimi šíria rýchlosťou blesku. A rovnako rýchlo cez ne prichádzajú aj reakcie na rôzne názory.

26.04.2022 06:13
Novak Djokovič Foto:
Novakovi Djokovičovi sa zrejme slová Garriho Kasparova nebudú páčiť.
debata (67)

Inak to nie je ani v prípade Novaka Djokoviča. Srbský tenista sa nedávno vyjadril k tomu, že organizátori Wimbledonu, najslávnejšieho turnaja sveta, zakázali štart ruským a bieloruským hráčom.

"Vždy budem odsudzovať vojnu a nikdy ju nebudem podporovať. Sám som dieťaťom vojny. Viem, akú veľkú emocionálnu traumu to zanecháva. V Srbsku všetci vieme, čo sa stalo v roku 1999.

Na Balkáne sme mali v nedávnej histórii veľa vojen. Nemôžem však podporiť rozhodnutie Wimbledonu, myslím si, že je šialené.

Nikola Pilič s Novakom Djokovičom. Čítajte viac Trestali, keď v Iraku zabili civilistov? Exkouč Djokoviča vypenil

Hráči, tenisti, športovci s tým nemajú nič spoločné. Keď politika zasahuje do športu, nie je to dobré," uviedol dvadsaťnásobný grandslamový šampión.

A dodal: „Nemyslím si, že by ruských hráčov mali suspendovať. To, že sú konkurenciou, je ich právom. V tenise existuje pravidlo proti diskriminácii. To hovorí, že každý môže hrať na základe výkonnosti, nie národnosti. Wimbledon to porušil.“

Zatiaľ čo ruskí tenisti za tento názor Djokovičovi tlieskajú, našiel si aj odporcov.

Novak Djokovič Čítajte viac Djokovič zdupľoval odkazy Wimbledonu. Rubľov mu vo finále uštedril kanára

Jedným z nich je Garri Kasparov, niekdajší ruský šachista, niekoľkonásobný majster sveta.

Ten poslal Djokovičovi cez sociálnu sieť Twitter odkaz.

„Áno, Rusi môžu hrať podľa výkonnosti, no zabíjajú podľa národnosti. Ruskí športovci, ktorí neodsudzujú Putinovu vyhladzovaciu vojnu, ju mlčky podporujú,“ napísal veľký kritik súčasného ruského režimu.

„A ak to neurobí ani Srb, je to vzhľadom na históriu obzvlášť nevhodné,“ dodal legendárny šachista, ktorý na budúci rok oslávi šesťdesiate narodeniny.

Novak Djokovič v 2. kole turnaja ATP 1000 v Monte Carle. Čítajte viac Som dieťa vojny, ale toto je šialené. Djokovič si podal Britov a podporil Rusov

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Novak Djokovič #garri kasparov #vojna na Ukrajine