Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý Holanďan s cenou Laureus. Som na to hrdý, tvrdí Verstappen

Holandský pilot F1 Max Verstappen a jamajská šprintérka Elaine Thompsonová-Herahová sa stali víťazmi ankety Laureus World Sports Awards 2021.

25.04.2022 11:30
Max Verstappen získal po prvýkrát v kariére... Foto: ,
Max Verstappen získal po prvýkrát v kariére cenu Laureus.
debata

Vestappen si vyslúžil športového Oskara za zisk titulu majstra sveta. Thompsonová-Herahová vlani zažiarila na OH 2020 v Tokiu, kde získala tri zlaté medaily.

Verstappen sa stal historicky prvým holandským svetovým šampiónom v efjednotke. V dramatickom finále sezóny v Abú Zabí predstihol v poslednom kole Brita Lewisa Hamiltona.

Max Verstappen, Sergio Pérez Čítajte viac Ferrari zažilo doma malú katastrofu. Verstappen dal Hamiltonovi kolo

„Titul bol krásna odmena za roky tvrdej práce. Som veľmi hrdý, že som vyhral anketu Laureus a získal jedno z najprestížnejších ocenení,“ uviedol Verstappen, ktorý v nedeľu vyhral Veľkú cenu Emilie Romagna na okruhu v Imole.

Thompsonová-Herahová v Tokiu ako prvá žena v histórii obhájila na OH tituly na 100 i 200 m a pridala triumf v štafete na 4×100 m.

Max Verstappen Čítajte viac Verstappen bol v nebezpečenstve. Čo odstavilo šampióna tentoraz?

„Je skvelé, že táto prestížna trofej je po rokoch opäť v Karibiku a v Jamajke. Viem, že v minulosti ju získal Usain Bolt, veľmi si toto ocenenie vážim,“ povedala Thompsonová-Herahová.

O držiteľoch cien rozhodla 71-členná porota na čele s novozélandskou ragbyovou legendou Seanom Fitzpatrickom. Tímom roka sa stali talianski futbaloví reprezentanti, ktorí vlani triumfovali na EURO 2020.

Nováčikom roka je britská tenistka Emma Raducanuová- šampiónka grandslamového US Open. Cenu za celoživotné dielo udelili hráčovi amerického futbalu Tomovi Bradymu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Max Verstappen #Elaine Thompsonová #Laureus World Sports Awards