Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prejde ruský šport do Ázie? Pozdňakov hovorí o fóbii či hystérii

Príde k odklonu ruského športu zo západu na východ? Po invázii na Ukrajinu a následných sankciách sa čoraz hlasnejšie hovorí o prechode ruských federácií z Európy do Ázie.

19.04.2022 10:30
Stanislav Pozdňakov Foto: ,
Prezident Ruského olympijského výboru Stanislav Pozdňakov si na archívnej snímke obzerá oblečenie pre športovcov.
debata (2)

Objavili sa návrhy, aby riadiaci orgán ruského futbalu prešiel z Európskej futbalovej únie (UEFA) do Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC).

Podľa jedného z predstaviteľov Ruskej futbalovej únie Maxima Mitorfanova z konca marca ide o fikciu. Zatiaľ.

Rusko, futbal Čítajte aj Súd zverejnil dôvod, prečo FIFA nechce Rusko na šampionáte v Katare

„Túto tému otvárajú médiá, nejde len o ázijskú, ale dokonca i africkú konfederáciu. Vidíme sa v rodine FIFA, v UEFA. A uvidíme, ako sa vyvinie situácia,“ uviedol pre Match TV.

Ruská šachová federácia je o krok ďalej. Minulý týždeň oznámila začiatok procesu ukončenia spolupráce s európskymi šachovými orgánmi a snahu pripojiť sa k ich ázijskej obdobe.

Tento proces vraj môže trvať niekoľko mesiacov a vyžaduje si súhlas existujúcich členov.

Poľsko Futbal ME2020 príprava Rusko Čítajte aj Vylúčte Poľsko z MS, žiadajú Rusi. Nahovárajú Švédov, aby sa k nim pripojili

K situácii sa pre spomínaný zdroj vyjadril šéf Ruského olympijského výboru Stanislav Pozdňakov a myšlienku podporil.

Podľa neho je obrátenie pozornosti na východ kvôli nepriateľskému prostrediu vytvorenému západnými predstaviteľmi najlepšou voľbou pre ruský šport.

"Môj osobný názor je taký, že ak nám to umožní vyhnúť sa politickej, neobjektívnej, rusofóbnej hystérii vyskytujúcej sa najmä v krajinách Západu, predovšetkým v Európe, som pripravený podporiť tento prístup.

Samozrejme sú potrebné rozhovory so širším okruhom zainteresovaných strán," uviedol päťnásobný olympijský medailista v šerme.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #vojna na Ukrajine #Stanislav Pozdňakov