Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Unikátny chameleón. Zo šprintéra sa stal hráč amerického futbalu

Na olympiáde skončil Devon Allen v behu na 110m prekážok na 4. mieste. Teraz podpísal trojročnú zmluvu s tímom Philadelphia Eagles v NFL.

10.04.2022 08:00
Devon Allen. Foto:
Devon Allen.
debata

Podľa televízie ESPN sa Devon Allen dohodol s Philadelphiou na trojročnej zmluve. V súčasnom vrcholovom športe nebýva zvykom, že sa špičkový atléti dokážu preorientovať na iný druh športu.

Allen sa kvalifikoval na letné olympijské hry v rokoch 2016 aj 2021. Vlani v Tokiu bol dokonca v šprinte na 110m prekážok blízko k medaile, keď obsadil 4. miesto.

27-ročný rodák z Arizony sa venoval americkému futbalu na vysokej škole, no túto časť kariéry ukončil po zranení.

Armand Duplantis. Čítajte viac Na atletických MS padol svetový rekord. Postaral sa oň Švéd

V septembri v jednom z rozhovorov prezradil, že jeho túžbou je vrátiť sa k americkému futbalu po júlových majstrovstvách sveta v atletike, ktoré bude hostiť americký Oregon.

„Rád by som sa pokúsil hrať opäť futbal. Viem, že to nie je ľahká cesta. Viem, že nie je byť ľahké byť špičkový vo všetkom,“ uviedol Allen.

Nasser Al-Khelaifi. Čítajte viac Nudné finále Ligy majstrov? Šéf Paríža chce veľkolepú šou

Philadelphia mu ponúkla zmluvu po tom, čo zabehol 40 yardov (zhruba 36 metrov) za 4,35 sekundy. Allen patril medzi kvalitných hráčov už počas vysokoškolskej kariéry.

Je nepravdepodobné, že sa Američan objaví v zostave Eagles hneď na začiatku budúcej sezóny. Postupný návrat k americkému futbalu potvrdzuje aj dĺžka podpísaného kontraktu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #NFL #Devon Allen