Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomoc za státisíce. Pozrite si, ktorých desať športovísk zmodernizujú

Slovenský olympijský a športový výbor prerozdelil medzi desať subjektov od Bratislavy až po Michalovce na modernizáciu a rekonštrukciu športovej infraštruktúry celkovo 456 453 eur.

08.04.2022 15:56
debata (3)

Podľa SOŠV je to jasný signál, že slovenské samosprávy či kluby majú záujem rekonštruovať športovú infraštruktúru, len im na to chýbajú financie.

"Hlavným cieľom výzvy je modernizácia, rekonštrukcia a budovanie športovej infraštruktúry, ktorá bude poskytovať podmienky najmä pre športovanie detí, mládeže, športové talenty, ale aj pre športovú reprezentáciu.

Zámerom je dosiahnuť vytvorenie podmienok pre lepšiu prípravu a skvalitnenie tréningového procesu nielen mládeže, ale aj športovej reprezentácie, čo má viesť v dlhodobom horizonte k zlepšeniu výkonnostnej úrovne slovenského športu," píše SOŠV na svojej stránke.

Ivan Čierny Čítajte viac Zomrel čestný člen SOŠV Ivan Čierny

Najvyšší príspevok dostali TJ Slávia STU Bratislava na modernizáciu vonkajšieho a vnútorného kolbiska a Slovenský zväz biatlonu na modernizáciu elektronických terčov v Národnom biatlonovom centre v Osrblí.

Modernejšiu infraštruktúru budú mať aj futbalisti v Prešove, karatisti v Moštenici, strelci vo Zvolene, atléti v Banskej Bystrici, vodní slalomári v Dolnom Kubíne, tanečníci v Michalovciach a hokejisti či krasokorčuliari v Košiciach.

zväčšiť Športoviská, ktoré dostanú podporu od SOŠV. Foto: SOŠV
Športoviská Športoviská, ktoré dostanú podporu od SOŠV.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenský olympijský a športový výbor