Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbi sa bránia: A aký transparent ste niesli, keď bombardovali Juhosláviu?

Nevzopreli sa oficiálnemu stanovisku štátu, ktorý v basketbalovej Eurolige zastupujú. Hráči srbskej Crvene zvezdy pred zápasom na palubovke litovského Žalgirisu Kaunas počuli z tribún ohlušujúci piskot a bučanie kvôli tomu, že nedržali transparent v ukrajinských farbách so sloganom "stop vojne".

05.04.2022 19:46
NATO Foto:
Fanúšikovia Žalgirisu Kaunas s vlajkou NATO v zápase proti Crvenej zvezde.
debata (159)

Aby klub ochránil aspoň svojich hráčov, snažil sa dať jasne najavo, že ide o politické rozhodnutie. Srbský tím ale počas zápasu, aj po ňom, čelil nenávisti.

„Crvena zvezda ako športový klub a reprezentant Republiky Srbsko, ktorá zaujala jasné stanovisko ku konfliktu na Ukrajine, sa riadi oficiálnym postojom našej krajiny. V oficiálnej komunikácii s Euroligou a Žalgrisom nám bolo pár dní pred zápasom v Litve jasne povedané, že politizácia nebude povolená a stretnutie nebude obnášať transparent vo farbách žiadnej krajiny,“ píše sa vo vyhlásení.

9fe80a12-a245-4207-9b85-28c26984cdaa Čítajte viac Srbi šokovali, opäť v zlom. Odmietli podržať transparent „Zastavte vojnu“

Klub dodal, že sa zastáva hráčov, ktorí „neoprávnene schytali kritiku, pretože zastávajú rovnaké hodnoty ako klub“. „A to je mier, koniec tejto vojny a utrpenie nevinných civilistov a detí!“

Crvenej zvezde prekážali vulgárne pokriky na klub aj celé Srbsko a vyjadrila nepochopenie nad tým, že sa na stretnutí objavila vlajka NATO.

„Prečo v roku 1999, počas agresie NATO a zabíjania tisícov nevinných civilistov a detí, neniesli basketbalisti Žalgirisu – keď to v tejto súťaži dotiahli až k trofeji – transparent "zastavte agresiu proti Juhoslávii?“ pýta sa klub.

159 debata chyba
Viac na túto tému: #Euroliga #Crvena Zvezda