Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na dedinskom futbale ju baví všetko. Moderátorka Inej ligy: Je to fenomén

Z redaktorky a moderátorky populárneho internetového projektu a najnovšie už aj televízneho programu Iná liga, ktorý mapuje a oslavuje dedinský futbal, vyžaruje úprimná láska k športu. Nečudo: Kristína Kršačok Kucianová kedysi figurovala v Top 500 juniorského svetového rebríčka tenistiek.

01.04.2022 09:17
Ina liga zlavam Pavol Sedlacko  Kristina... Foto:
Kristína „Kika“ Kršačok Kucianová s moderátorským kolegom Pavlom „Palim“ Sedlačkom (vľavo) a odborným analytikom Ladislavom „Lacom“ Molnárom.
debata

"Ako tenistka som bola povedzme poloprofesionálka,“ spätne po chvíľke váhania sama charakterizuje status Kristína Kršačok Kucianová, ktorá to do augusta 2009 skúsila na piatich seniorských 10-tisíckach ITF.

Skončila zo zdravotných dôvodov. "Momentálne chodím cvičiť a mám veľmi rada box – z toho sa skladá moje aktívne športovanie,“ prezrádza Kika.

S poslankyňou proti Bertensovej

Bielemu športu sa venovala od siedmich rokov, priviedol ju k nemu otec.

Na medzinárodných mládežníckych podujatiach pod hlavičkou ITF si zahrala napríklad proti Kazaške Zarine Dijasovej, neskôr 31. v renkingu WTA.

Z krajaniek známejšieho mena čelila Lenke Juríkovej, Klaudii Boczovej, Zuzane Zlochovej či Lucii Mečířovej.

V lete 2006 sa na juniorskom podujatí so štatútom Grade 4 v slovinskom Maribore ako kvalifikantka prebojovala až do finále.

Kristína Kršačok Kucianová pred kamerou Inej ligy. Foto: FACEBOOK INÁ LIGA
Kristína Kršačok Kucianová Kristína Kršačok Kucianová pred kamerou Inej ligy.

Kika si zahrala aj na finálovom turnaji ME 2007 družstiev dievčat do 16 rokov Helvetia Cup vo švajčiarskom Leysine, na ktorom Slovenky obsadili 6. miesto.

Okrem iného vo štvorhre po boku dnešnej poslankyne Národnej rady SR Romany Tabák vzdorovala Holanďankám Kiki Bertensovej a Richel Hogenkampovej (6:1, 4:6, 0:6).

Všetci ju chcú u seba

Tridsaťročná Banskobystričanka, ktorá nedá dopustiť na Sásovú, je pri nápaditej relácii od úplných začiatkov, hoci s pauzou.

Intenzívnejšie sa zapojila počnúc aktuálnou futbalovou sezónou. Okamžite si získala fanúšikov Inej ligy na webe.

Hlavnou sprievodnou témou pri anketovom výbere zápasov, ktoré potom jednotlivé štáby počas víkendov navštívia proporčne vo všetkých regiónoch Slovenska, je vždy práve voľba miesta Kikinho výjazdu.

Kristína Kršačok Kucianová. Foto: RTVS
Kristína Kršačok Kucianová Kristína Kršačok Kucianová.

"Všetko!“ spontánne vyhŕkne z Kristíny pri otázke, čo sa jej na fenoméne dedinského futbalu páči najviac.

„Bavia ma tie emócie, atmosféra, v tomto je to úžasné. Ľudia sú úplne uvoľnení a zakaždým zažívame niečo nové. Natrafiť sa dá naozaj na hocičo: trávnik vôbec nevyzerajúci ako trávnik, psy pobiehajúce po ihrisku, fanúšikov, ktorí to veľmi preciťujú, ale aj bitky, pijatiky, ‚srandu‘. Dedinský futbal je proste super."

Na rovnakej vlnovej dĺžke

Na rozdiel od vyložene štúdiových kolegýň sa Kika – ako žena do koča i voza v najlepšom zmysle slova – očividne a uveriteľne vyžíva v dianí priamo v teréne.

Keď treba, odšoféruje štreku do dejiska, dokáže svojou prítomnosťou podnietiť humorné situácie i hlášky, ba dokonca stlmiť vyhrotené vášne, ktoré na vidieckych štadiónikoch nechýbajú.

"Máme veľa roboty i zábavy, sme skvelá partia na rovnakej vlnovej dĺžke. Myslím si, že v každom tíme by mala byť aspoň jedna žena, aby to fungovalo. Iba jedna,“ so zvonivým smiechom konkretizuje Kristína.

"Inoligáči“ vzišli z regionálnej stanice TV Hronka. Jadro s „Kikou“ tvoria šéf Drums Production Jakub „Kubo“ Bubeník a moderátori Pavol „Pali“ Sedlačko a Dušan Ambróš.

S nedávnym prienikom Inej ligy aj na televíznu obrazovku pribudli bývalý futbalový reprezentant s búrliváckou povesťou – teraz odborný analytik Ladislav „Laco“ Molnár a rekordér v počte slovenských hokejových titulov Matej „Češo“ Češík ako pohotový kameraman.

V telke ju viac baví hokej

Kršačok Kucianová sprevádza divákov aj televíznou Reginou: "Veľa sa pri tom podozvedám a asi by som mala odpovedať diplomaticky, ale trošilinku bližšia je mi predsa len Iná liga…“

Kika sa popri práci a dieťati dostane k sledovaniu športu len zriedka:

"Jednoducho na to, žiaľ, nemám čas. Nenechám si však ujsť Petru Vlhovú či zápasy hokejovej reprezentácie. Inak, paradox je, že v telke ma hokej baví viac ako futbal, ale len v telke.“

Kristíne to pred kamerou svedčí. Nedbala by uvádzať napríklad Góly – body – sekundy, uvažuje však o inom prípadnom budúcom rozšírení záberu: "Mám rada formát talkshow, možno by som sa výhľadovo chcela vybrať tým smerom.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Iná liga #Kristína Kršačok Kucianová