Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo finále pokoril domáceho Nóra. Strelec Jány sa stal majstrom Európy

Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány sa v piatok stal majstrom Európy vo vzduchovej puške na 10 metrov.

25.03.2022 17:02
Patrik Jány. Foto: ,
Patrik Jány.
debata (1)

V dramatickom finálovom rozstrele na ME v nórskom Hamare zdolal domáceho Henrika Larsena 16:14. Na treťom mieste skončil Chorvát Miran Maričič. Pre Jányho je to prvý európsky titul v kariére.

Dvadsaťštyriročný strelec získal svoje prvé zlato na ME a výrazne vylepšil svoje doterajšie maximum z kontinentálneho šampionátu – 6. miesto v tímovom mixe tej istej disciplíny. To vybojoval na minuloročnom podujatí v chorvátskom Osijeku s Kamilou Novotnou.

Jány sa prebil do osmičky najlepších siedmym miestom v kvalifikácii, v štvorčlennom semifinále dominoval (42,5 b.). Vo finálovom kvartete sa dostal do jednoznačného vedenia už v polovici a do rozstrelu o zlato, v ktorom sa išlo od nuly, sa prebojoval aj domáci Larsen.

Nór mal vo finálovom rozstrele lepší rozbeh a slovenský strelec ho vyrovnával. Jány si v dráme zachoval chladnú hlavu, trikrát otočil vývoj, najväčší obrat nastal v 9. až 11. sérii. Vtedy otočil zo 6:10 na 12:10.

Hoci potom Nór opäť išiel do vedenia, rozhodujúci výstrel za stavu 14:14 zvládol lepšie slovenský strelec.

ME v strelectve v nórskom Hamare:

vzduchová puška na 10 m – finále, muži:

  1. Patrik JÁNY (SR) 16 (45),
  2. Henrik Larsen (Nór.) 14 (36,5),
  3. Miran Maričič (Chor.) 34,
  4. Sergej Richter (Izr.) 20,5

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Patrik Jány