Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukázala extratriedu. Rehák Štefečeková si vystrieľala zlato vo Svetovom pohári

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková zvíťazila v trape na podujatí Svetového pohára v cyperskej Nikózii. Triumf si zaistila vo finále, v ktorom zdolala Talianku Silvan Stancovú.

12.03.2022 15:44
Zuzana Rehák Štefečeková Foto: ,
Zuzana Rehák Štefečeková počas rekordnej kvalifikácie.
debata (1)

Rehák Štefečeková nastrieľala vo finále celkovo 31 bodov, o tri viac než jej súperka. Na treťom mieste skončila Američanka Rachel Tozierová s (19). Pre trojnásobnú majsterku sveta je to jedenáste zlato z podujatia SP.

Slovenka sa dostala do semifinále z piateho miesta dvojdňovej kvalifikácie. V druhom semifinále bola najlepšia, keď trafila 20 z 25 terčov, pričom rovnakú bilanciu mala v druhej skupine aj jej neskoršia finálová súperka.

Zuzana Rehák Štefečeková Čítajte aj Získať zlato je nič oproti dňu s dvomi deťmi, ktoré poobede nespali

Tá pred zlatou olympioničkou z Tokia viedla po úvodných 15 finálových terčoch (15:13). V rozstrele o zlato však 38-ročná slovenská strelkyňa ukázala extratriedu a súperku zdolala.

Druhá slovenská reprezentantka Nikola Molnárová obsadila v kvalifikácii až 49. miesto s nástrelom 89 bodov, pričom na postup do semifinále ich bolo treba 112.

V kvalifikácii mužov sa predstavilo päť slovenských reprezentantov, no žiaden sa neprebojoval do ďalšej fázy. Najbližšie k tomu bol Adrián Drobný, ktorému k postupu chýbal jeden terč.

Výsledky – trap žien:

finále: 1. Zuzana REHÁK ŠTEFEČEKOVÁ (SR) 31, rozstrel: 9, 2. Silvan Stancová (Tal.) 28, rozstrel: 5, 3. Rachel Tozierová (USA) 19, …, kvalifikácia: 49. Nikola Molnárová (SR) 89

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Rehák Štefečeková