Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Minulú noc sme zabili pár ľudí, asi šesť. Kličko popisuje hrôzy v Kyjeve

Po tom, ako koncom februára zaútočilo Rusko na Ukrajinu, stali sa pre krajanov symbolmi odboja. Boxerskí bratia Vladimir a Vitalij Kličkovci sú v Kyjeve a bránia ho pred inváziou agresora.

05.03.2022 16:39
Vitalij Kličko Foto:
Vitalij Kličko.
debata (76)

Vitalij, ktorý je už osem rokov primátorom ukrajinskej metropoly, poskytol pred pár dňami rozhovor pre Sky News. A popísal scény, ktoré sa v nej odohrávajú denno denne.

„Prioritou je pre nás bezpečnosť našich ľudí. Ale snažíme sa aj zastaviť nepriateľa. V uliciach je mnoho ostreľovačov, nikto by preto nemal vychádzať von,“ rozhovoril sa Kličko.

Vzápätí dostal otázku, či odhalili skupiny ruských vojakov.

Vladimir Kličko Čítajte viac Sláva Ukrajine! Legendárny Kličko posiela Rusom silný odkaz

„Minulú noc sme zabili zopár ľudí, bolo ich hádam šesť. Nezáleží na sile ruskej armády, sme pripravení bojovať. Bránime predsa naše rodiny, krajinu, naše mesto a budúcnosť,“ uviedol Kličko.

Podľa zahraničných médií nie je známe, či sa na akcii, pri ktorej prišla o život šestica Rusov, zúčastnil aj samotný Kličko. Srbský portál Blic tvrdí, že pravdepodobne nie.

Podľa britských médií si ruský prezident Vladimir Putin pripravil zoznam 23 osôb, ktoré má zlikvidovať tzv. Vagnerova skupina. Na ňom sú nielen vysokopostavení politici, ale aj športovci, medzi nimi údajne aj Kličkovci.

Ruská sedmička. Kto sa dostal na sankčný zoznam? Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Olympijský víťaz v zápasení Artur Tajmazov....

© Autorské práva vyhradené

76 debata chyba
Viac na túto tému: #Vitalij Kličko #box #Kyjev #Vladimir Kličko #vojna na Ukrajine