Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kedy na Slovensku prestanete deliť ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných?

Téma covidových opatrení na športoviskách a v hľadiskách rozdeľuje aj samotných športovcov.

16.01.2022 16:34
Martina Moravcová Foto:
Najväčší úspech dosiahla Martina Moravcová na olympiáde v Sydney 2000, kde vybojovala dve strieborné medaily.
debata (303)

Na sklonku týždňa sa splnomocnenec vlády pre šport, Karol Kučera, rozhodol informovať na sociálnej sieti verejnosť o novinkách, aké pravidlá budú odteraz platné na rôznych športoviskách.

Do debaty pod jeho vláknom sa zapojila olympijská dvojnásobná medailistka, Martina Moravcová, ktorá dlhodobo žije v Spojených štátoch. Jej reakcia bola prekvapujúca.

"Konečne krok správnym smerom. Len mam otázku: kedy na Slovensku konečne prestane delenie aspoň deti, ak nie aj ľudí? Prichádza omikron a ten – zdá sa – váľa každého rovnako. Či je nezaočkovaný, zaočkovaný s boostrami či bez boostrov.

Štatistika povie onedlho. Ale deti a mládež a najmä športovci s „včeličkami alebo aj bez včeličiek“ v žiadnej vlne neplnili nemocnice. Tak prečo to neustále obmedzovanie športovania a delenie sa?" opýtala sa legendárna plavkyňa, ktorá drží množstvo slovenských rekordov.

Slovan Čítajte viac Konečne! Kompetentní povolili, na tribúny sa vráti časť divákov

Kučera, semifinalista z Australian Open 2018 a dnes poslanec za OĽANO sa jej rozhodol odpovedať.

„Tu si sa nedovolala na Úrad verejného zdravotníctva alebo na Ministerstvo zdravotníctva,…môžem ti dať kontakty, určite ti odpíšu,“ napísal na úvod.

„Ja ti odpoviem ľudsky, veľmi jednoducho, ako to vnímam ja: na otázku, kedy skončí delenie detí, ľudí, ak by som chcel byť rýchly, odpoviem, že keď skončí pandémia. A na otázku prečo, v závere, odpovedám opäť, lebo je pandémia. Ale opäť, ak sa dovoláš k odborníkom, vedcom a epidemiliógom, oni ti dajú tisíc dôvodov,“ napísal Kučera, niekdajšia tenisová šestka a zároveň šestka na kandidátke OĽANO.

Moravcová sa ešte raz rozhodla zareagovať. A prispela aj s vlastnou skúsenosťou z USA.

„Prajem si, nech všetky deti, nech všetci môžeme športovať bez obmedzení. Aj bez pandémie aj počas pandémie, tak ako deti vo veľa krajinách sveta, kde je tiež pandémia. V USA sa nikto nedeli na OP, OPT či aké to režimové skratky. Šport je skrátka pre každého. A pokojne moju otázku posuň odborníkom,“ dodala na záver Moravcová.

303 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Moravcová #Karol Kučera