Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci zaostali vo všetkom. Od Lotyšov dostali poltucet

Slovenskí reprezentanti vo florbale na majstrovstvách sveta vo fínskych Helsinkách nebudú bojovať o konečné piate miesto.

10.12.2021 11:23
Slovensko, florbal Foto: ,
Slovenskí florbalisti.
debata

V skupine o 5.- 8. priečku Slováci prehrali s Lotyšmi 2:6 (0:1, 1:2, 1:3) a prišli o šancu kvalifikovať sa na budúcoročné Svetové hry do amerického Birminghamu. Na to potrebovali skončiť práve na piatom mieste.

Slováci proti Lotyšom nezopakovali nádejný štvrťfinálový výkon proti topfavoritovi – domácim Fínom, s ktorými prehrali 1:5.

V konfrontácii s Lotyšmi, ktorí predtým dostali výprask 1:9 od Čechov, zaostávali vo všetkých herných činnostiach, a postupne na ich strane pribúdali inkasované góly.

Florbal, Slovensko Čítajte viac Slováci bojovali, na giganta nakoniec nestačili. Ďalej idú Fíni

V sobotu sa v súboji o konečné siedme miesto Slováci stretnú s horším z neskoršieho piatkového duelu Estónsko – Nórsko.

Už teraz však majú slovenskí reprezentanti istotu, že minimálne vyrovnajú historické maximum z tohto najvyššieho fóra – ôsmu priečku z MS 2012.

Slováci prehrávali po prvej tretine 0:1 a trápili sa najmä v ofenzíve. Na druhý gól Lotyšov odpovedal v 24. min Lukáš Řezanina, ale to bolo zo slovenskej strany na dlhé minúty všetko.

SR florbal Švajčiarsko kvalifikácia florbal Čítajte viac Slováci postúpili do štvrťfinále MS, čaká ich top favorit

Zverencov českého trénera Radomíra Mrázka zastavil v rozlete aj vlastný gól Jakuba Gricha z 32. min, ktorý nešťastne nohou poslal loptičku za chrbát Jakuba Klobučníka.

V tretej tretine sa Slováci snažili niečo vytvoriť a byť nebezpečnejší vpredu, ale stačilo to len na jeden gól v podaní Ronalda Gašparíka v 55. minúte.

Vtedy už na ukazovateli skóre svietilo 2:5 z pohľadu Slovákov a napokon ešte Lotyši pečatili svoje víťazstvo gólom do prázdnej bránky.

debata chyba
Viac na túto tému: #florbal #MS vo florbale 2021