Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Olympionik a zarytý antivaxer. Nakazená legenda bojuje o život

Na olympiáde v Sydney 2000 ovládol gymnastickú súťaž na kruhoch a stal sa národným hrdinom. Teraz sa celé Maďarsko modlí, aby zvládol svoj najnáročnejší boj.

07.12.2021 09:35
Szilveszter Csollány Foto:
Szilveszter Csollány na snímke z roku 2002.

Szilveszter Csollány sa pred troma týždňami nakazil koronavírusom.

Zarytému antivaxerovi, ktorý niekoľkokrát verejne odmietol vakcínu a odhováral od nej ľudí, sa však zdravotný stav zhoršil natoľko, že ho museli previesť na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde leží napojený na umelú pľúcnu ventiláciu.

Fialková Čítajte viac Covid ma naučil počúvať svoje telo. Už nejdem cez mŕtvoly

Ako informovali viaceré maďarské médiá, jeho stav je vážny a bojuje o život.

Päťdesiatjedenročný Csollány bol ešte pred niekoľkými týždňami v skvelej forme. Denník Blikk uverejnil fotografie z jeho nedávnej návštevy redakcie, ako priamo medzi kancelárskymi stolmi predvádza gymnastické cviky.

„Chorobu dostal pred tromi týždňami, ale vtedy sa to nezdalo vážne. Jeho stav sa však rýchlo zhoršil a museli ho previesť zo Šoprona do nemocnice v hlavnom meste. Leží na jednotke intenzívnej starostlivosti na ventilátore. Všetko, čo teraz môžeme urobiť je modliť sa, aby sa mu polepšilo,“ povedal pre Blikk zdroj blízky Csollányho rodine.

„Silvestrovi držíme palce. Podporujeme ho, aby tento boj vyhral, pretože je to mladý, energický muž,“ povedal pre rovnaké médium jeden zo zamestnancov Maďarského gymnastického zväzu.

Denis Kovba Čítajte viac Hral aj s Kuckom. Exfutbalista Sparty zomrel na covid, mal 42 rokov

Ako pripomína Blikk, Csollány na sociálnych sieťach zdieľal viacero príspevkov od prominentného antivaxera Györgya Gödényho a sám účinnosť očkovania popieral.

Po športovej kariére pôsobil ako gymnastický tréner na Islande a vo Švajčiarsku, pred nástupom ochorenia pôsobil ako externý lektor v Univerzitnom centre Eötvösa Loránda v Szombathely.

chyba
Viac na túto tému: #gymnastika #Covid-19 #Szilveszter Csollány