Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

RTVS spúšťa nový športový kanál. Čo na ňom ponúkne?

RTVS spustí 20. decembra o 17.00 tohto roka nový športový kanál. K Jednotke, Dvojke a Trojke pribudne nový kanál s názvom Šport.

25.11.2021 15:23
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová bude patriť k ťahákom vysielania nového športového kanála.
debata (18)

Vysielanie odštartuje beseda a dokument z prípravy športovej televízie. Od 18.00 príde na rad historicky prvý priamy prenos na Športe – hokejový duel Tipos extraligy.

"Zmyslom nového športového televízneho okruhu nie je len prinášať kvalitne remeselne spracované prenosy zo športových podujatí, ale najmä podnietiť všetky vekové a sociálne vrstvy a štruktúry obyvateľstva k pohybu, pretože čím viac sa človek každý deň hýbe, tým väčší predpoklad je, že bude silnejšia aj jeho imunita a zdravie,“ uviedol šéf RTVS Jaroslav Rezník na stránke televízie.

Nová športová televízia RTVS bude vysielať 24 hodín denne a jej súčasťou bude aj dynamické športové spravodajstvo.

Športoví fanúšikovia sa môžu pripraviť aj na prehľad aktuálnych udalostí, ktoré sa do daného momentu vo svete domáceho či zahraničného športu udiali.

Tomáš Suslov Čítajte viac Reprezentačný futbal na obrazovkách RTVS nekončí

Na rok 2022 má RTVS zazmluvnené mnohé významné podujatia, odvysiela viac ako 3 600 hodín priamych prenosov, vrátane ZOH v Pekingu, MS v hokeji i futbale, Svetový pohár v alpskom lyžovaní i biatlone či európske a reprezentačné futbalové súťaže.

"Verím, že nová programová služba potvrdí svoju životaschopnosť, čo urýchli stabilizovanie jej financovania na dlhé obdobie.

Hľadali sme najskorší možný termín na reštart výrobno-vysielacích a interných procesov, na ktoré sme potrebovali niekoľko týždňov tak, aby diváci RTVS dostali novú vysielaciu službu ako vianočný darček,“ uviedol šéf sekcie športu Matej Hajko.

Hviezdy, ktoré nebudú na MS 2022 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Milan Škriniar (Slovensko). Futbalisti spod...

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS