Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lockdown! Profesionálne súťaže môžu pokračovať bez účasti divákov

Hromadné podujatia na Slovensku budú po zavedení dvojtýždňového lockdownu od štvrtka zakázane, no profesionálne športové súťaže môžu pokračovať bez účasti divákov. Informovala o tom v stredu hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Dáša Račková.

24.11.2021 20:46
Slovan, Košice, Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

Povinné bude podľa Račkovej aj testovanie hráčov a členov organizačného tímu. Činnosť karanténneho tréningového centra pre vrcholový šport bude povolená len na základe súhlasu ministerstiev zdravotníctva a školstva, doplnila hovorkyňa.

Výnimka pre profesionálne súťaže sa týka dvoch najvyšších hokejových (Tipos extraliga a SHL) a futbalových líg (Fortuna liga a II. liga), hádzanárskej Niké Handball Extraligy mužov a MOL ligy žien, volejbalovej extraligy mužov a žien i basketbalových súťaží Niké SBL mužov a Niké extraligy žien.

Povolené sú aj medzinárodné súťaže organizované medzinárodnou športovou federáciou a hromadné podujatia nevyhnutné na činnosť karanténnych tréningových centier pre vrcholový šport, schválených príslušnými ministerstvami.

Nielen cyklistické kontroverzie Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2013 - Medzi profesionálmi bol len dva roky, čo...

Účasť divákov na hromadnom podujatí je podľa vyhlášky ÚVZ zakázaná. Testovanie hráčov a členov realizačného tímu klubov pomocou RT-PCR testu alebo prostredníctvom antigénového testu bude zabezpečené zo strany klubov pred každým súťažným kolom (nie viac ako 48 hodín pred stretnutím), najviac však v rozsahu raz za sedem dní. Kluby musia zabezpečiť dostatočný počet organizátorov za účelom dohľadu nad dodržiavaním preventívnych opatrení.

Organizátor musí zabezpečiť oznam o tom, že sa hromadné podujatie organizuje. Medzi všeobecné opatrenia pre podujatia patrí vyhradenie miesta konania a jeho vstupu a výstupu. Ďalej sa umožňuje vstup ľuďom s prekrytými dýchacími cestami.

Račková hovorí, že v interiéri majú byť respirátory a v exteriéri rúška. Organizátor tiež musí počas podujatia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy účastníkov. Nebude to platiť napríklad pre osoby zo spoločnej domácnosti, partnerov a osoby vykonávajúce športovú činnosť, vysvetlila Račková.

Ďalšia divočina vo francúzskej lige Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
 Dimitri Payet z Marseille padá na trávnik po...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #lockdown