Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Mr. Olympia 2018 prerušil famóznu sériu. Zomrel kulturistický rekordér

Shawn Roden, víťaz najviac cenenej kulturistickej súťaže na svete Mr. Olympia z roku 2018, je mŕtvy. Podľa viacerých zahraničných médií podľahol infarktu. Jamajský rodák súťažiaci pod americkou vlajkou mal 46 rokov.

07.11.2021 06:45
Shawn Rhoden Foto:
Shawn Rhoden na podujatí Arnold Classic v roku 2014.
debata (19)

Najstarší víťaz v histórii Mr. Olympia (43 rokov a päť mesiacov) pred troma rokmi prerušil šnúru fenomenálneho Phila Heatha, ktorý útočil na ôsme prvenstvo za sebou.

Rhoden v Las Vegas odsunul krajana na druhé miesto. Heath tak nevyrovnal rekord dvojice osemnásobných víťazov Leeho Haneyho a Ronnieho Colemana (obaja z USA).

Rodák z Kingstonu v spomínanom ročníku o tri mesiace prekonal dovtedy najstaršieho víťaza z roku 1982 Chrisa Dickersona.

Kariéru odštartoval v roku 1992, no trápili ho časté zranenia. Po smrti otca v roku 2002 bojoval s alkoholizmom, no dokázal sa vrátiť na vrcholnú úroveň.

"Celé dni som mal triašku. V jednej minúte som horel, v ďalšej mi bolo zima. Bolo to náročné, jedna z najťažších vecí, ktorými som si kedy prešiel.

Vždy, keď niekde vidím drink, stále na to myslím a už to nikdy nechcem spraviť," spomínal na temné obdobie pre magazín Muscle and Fitness.

Elssbiay Čítajte viac Triumf na Mr. Olympia si zopakoval Egypťan. Pozrite sa na tú horu svalov

Prvýkrát útočil na popredné priečky na Mr. Olympia v roku 2011, skončil jedenásty. Z ôsmich účastí sa umiestnil raz na druhom a trikrát na treťom mieste. Kulturistickým kráľom sa stal v roku 2018.

V lete 2019 ho podľa článku na portáli TMZ obvinili zo znásilnenia, ku ktorému malo prísť mesiac po jeho životnom úspechu.

Následne mu zakázali obhajovať prvenstvo na Mr. Olympia a zúčastniť sa na ďalších ročníkoch súťaže.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
19 debata chyba
Viac na túto tému: #kulturistika #Shawn Roden