Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlato mi vzali dva centimetre, vravel Slafkovský. Čo sa stalo v závere?

Od stredy do nedele bojovali slovenskí vodní slalomári o cenné kovy na majstrovstvách sveta v Čunove. Náročný domáci kanál im hneď v prvý deň doprial tri medaily z hliadok, ale na štvrtú si museli počkať až do záveru šampionátu.

26.09.2021 15:26
SR Čunovo Vodný slalom Majstrovstvá Sveta BAX Foto: ,
Zľava strieborný Alexander Slafkovský, zlatý Václav Chaloupka (uprostred) a bronzový Nemec Franz Anton.
debata (2)

Do tretice si titul vicemajstra sveta vypádloval kanoista Alexander Slafkovský (38).

S bronzom z tímovej súťaže a striebrom z individuálnych pretekov v kategórii C1 sa stal najúspešnejším slovenským reprezentantom MS. V cieli však mal od spokojnosti ďaleko. Nebyť dotyku na predposlednej 22. bránke, získal by zlato.

„Nič som tam nezískal, ale všetko stratil,“ vravel rodák z Liptovského Mikuláša slovenským médiám. Na víťazného Čecha Václava Chaloupku mal manko 15 stotín sekundy.

Aké sú vaše prvé dojmy?

Keď nad tým rozmýšľam, mám v hlave obraz, že som na lídra strácal pätnásť stotín sekundy a ťukol som predposlednú bránku. Došlo mi, že sen o titule majstra sveta sa rozplynul, ale medailová nádej žije.

SR Čunovo Vodný slalom Majstrovstvá Sveta BAX Čítajte viac Slafkovský je vicemajstrom sveta! Škáchová bola len sekundu od medaily

Čo ste prežívali v cieli?

Bol som v eufórii, akú jazdu som predviedol. Cítil som sa fantasticky. Po dojazde som bol na striebornej pozícii a tak to aj zostalo.

Čo sa pri dvojsekundovej penalizácii stalo?

Vedel som, že si tam musím dať pozor. V nájazde som išiel dobre. Musel som však hnať loď doľava, do poslednej bránky. Bola to stotina sekundy, urobil som rozhodnutie priskoro.

Chýbali možno dva centimetre a mohli sme mať doma zlato a titul majstra sveta. Taký je vodný slalom, tentokrát to bolo v môj neprospech. Rozhodla chybička. Za jazdu, ktorú som predviedol, som však rád.

Video

Číslo 22 bude teraz nešťastné?

Ani som nevedel, na ktorej bránke to bolo, ďakujem za pripomenutie (úsmev). Skôr ma to bude mrzieť, lebo mi chýbali dva centimetre. Nič som tam nezískal, ale všetko stratil.

Atmosféra bola aj napriek hygienickým reštrikciám solídna. Počuli ste odozvu z tribún?

Čo robili ľudia na brehu, bolo niečo úžasné. Behajú mi po chrbte zimomriavky aj teraz, keď vám to hovorím… Chcel som sa im odvďačiť pekným výsledkom. Tí, ktorí prišli, mohli dvíhať ruky nad hlavu. Mrzí ma tých pätnásť stotín sekundy, mohlo to byť ešte veselšie. Buďme radi aj za to.

Máte tretiu striebornú medailu z majstrovstiev sveta v kariére. Je najcennejšia?

Určite najemotívnejšia, lebo sme na domácej vode. Mal som aj okamžitú spätnú väzbu od divákov. Je tretia, vďakabohu za ňu. Nemusela byť žiadna.

Zdá sa, že sa vám vo vynovenom Čunove jazdilo dobre…

Všetko je to tu nové. Kanál, jeho okolie, aj diváci na tribúnach. Vyzerá to super. Každý, kto prišiel, cítil, že sme tu doma. Toto striebro je bonus navyše. Musel som sa s tým vyrovnať ja sám a skoncentrovať sa na jazdu. Kanál je však pekný, užil som si to.

Čo pre vás titul vicemajstra sveta znamená do budúcnosti?

Na veterána to nie je zlé… (smiech). Možno to však boli moje posledné majstrovstvá sveta a prišiel som o šancu získať zlato. To, čo príde, sa uvidí v nasledujúcej sezóne.

Kedy a na základe čoho padne rozhodnutie o konci kariéry?

Jedného dňa sa ráno zobudím a poviem, že stačilo… (smiech).

Alexander Slafkovský, Matej Beňuš, Marko Mirgorodský Čítajte viac Paríž je ďaleko. Nemám rána bez bolesti, môžem skončiť na vozíku
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Slafkovský #MS 2021 vo vodnom slalome