Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia medaila! Po štvorkajaku sa z kovu teší aj K2

Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek získal na MS v Kodani striebornú medailu v K4 na 500 m.

18.09.2021 13:02 , aktualizované: 19.09.2021 12:17
Japonsko OH2020 SR Kanoistika K4 finále 500 m... Foto: ,
Slovenská posádka rýchlostných kanoistov K4 na OH v Tokiu.
debata (8)

Vo finále finišoval na druhom mieste o 0,40 s za loďou Ukrajiny v zložení Oleg Kucharyk, Dmitrij Danilenko, Igor Trunov, Ivan Semykin. Bronz patrí Česku.

Baláž, Myšák, Zalka a Botek v dánskej metropole nadviazali na striebro z ME v Poznani. Slováci mali dobrý štart a po úvodnej 250-ke figurovali na druhom mieste za Bielorusmi. V ďalšej časti trate trochu stratili, no predviedli skvelý finiš a prepracovali sa na strieborný stupienok.

Slovensko je jedinou krajinou, ktorá v K4 na 500 m v tomto roku vybojovala cenné kovy na MS, ME i na OH 2020. Pri zisku bronzu na olympiáde v Tokiu sedel namiesto Zalku v lodi skúsený Erik Vlček, ktorý v Kodani neštartuje.

výsledky A-finále K4 na 500 m:
1. Oleg Kucharyk, Dmitrij Danilenko, Igor Trunov, Ivan Semykin (Ukr.) 1:20,19, 2. Samuel BALÁŽ, Denis MYŠÁK, Csaba ZALKA, Adam BOTEK (SR) 1:20,59, 3. Jakub Špicar, Daniel Havel, Jan Vorel, Pavel Šlouf (ČR) 1:20,69

Druhý kov pre Baláža s Myšákom

Slovenský dvojkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák získal na MS v Kodani bronzovú medailu v K2 na 500 m. Vo finále finišoval na treťom mieste za španielskym tandemom Marcus Walz, Rodrigo Germade a nemeckým duom Tobias Schultz, Martin Miller.

Pre Baláža s Myšákom je to druhý cenný kov v dánskej metropole, v sobotu boli členmi strieborného štvorkajaka.

Ich úspech v kádvojke na päťstovke je o to cennejší, že táto disciplína bude súčasťou olympijského programu na OH 2024 v Paríži. Slováci od štartu bojovali o popredné priečky a vďaka skvelému finišu sa prepracovali na bronzový stupienok.

Španieli štartujúci v krajnej deviatej dráhe deklasovali konkurenciu a zvíťazili s takmer sekundovým náskokom. Baláž s Myšákom zaostali za víťazmi o 1,05 s.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #štvorkajak