Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český líder sa hnevá. Slováci nám zakázali sústredenie, vyhovárali sa na covid

Majstrovstvá sveta vo vodnom slalome 2021 klopú na dvere. Hostiť ich bude vodnoslalomársky kánál v Čunove.

15.09.2021 13:18
debata (2)

Budúci týždeň sa na ňom predstavia tí najlepší v single kanoe i kajaku a na svoje si prídu aj vyznavači adrenalínovejšej formy, tzv. extrémneho slalomu.

Ten bude mať o tri roky premiéru na olympiáde v Paríži. Na svetovom šampionáte ho diváci uvidia po prvýkrát práve na zrekonštruovanom kanáli v Čunove.

Držiteľom celkového triumfu v tejto disciplíne – a taktiež aj v kajaku mužov – je Vít Přindiš. Český vodák tento rok deklasoval konkurenciu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Czech Canoe Team (@czechcanoe)

Jej záver by rád ozdobil ziskom cenného kovu na šampionáte v Čunove. Do dejiska MS však nepôjde v najlepšej pohode. Nepáči sa mu, ako sa organizátori k českému tímu zachovali.

"Je to zložitá téma. Chcel som tam byť čo najviac, ale Slováci to zakázali. Nemali sme tam prístup, zatiaľ čo oni mohli byť na kanáli celú jar.

Bolo to divné. Mali sme ísť na sústredenie, zaplatili sme zálohy a potom nám povedali, že to nejde. Vymýšľali si dôvody, ako to, že je to stavenisko alebo kvôli covidu…

Sme nahnevaní. Nespomínam si, že by nám niekde zakazovali sústredenia. Nemci, Francúzi tam chystali presun lodí, Jessica Foxová hovorila, že je to skoro na bojkot," povedal Přindiš v rozhovore pre sport.cz.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jessica Foxová #MS v Čunove 2021 #Vít Přindiš