Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruskí športovci si rozobrali nové BMW. Pochlebovali Putinovi: Len vďaka vám...

Ruský prezident Vladimir Putin na špeciálnom ceremoniáli v Kremli pozdravil ruských olympijských medailistov a ocenil ich úspechy v Tokiu. Aj ich silu pri prekonávaní prekážok - vrátane údajne "spolitizovaných" rozhodnutí proti Rusku.

11.09.2021 17:10
Vladimír Putin Foto:
Ruský prezident Vladimír Putin.
debata (105)

Ruskí športovci boli v Tokiu nútení súťažiť pod hlavičkou Ruského olympijského výboru (ROC) kvôli sankciám uvaleným Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA). To všetko za manipulovanie s dopingovými údajmi v moskovskom laboratóriu.

Tím ROC skončil v Tokiu v medailovom hodnotení na piatom mieste a celkovo získal 71 olympijských kovov – z toho 20 zlatých, 28 strieborných a 23 bronzových medailí.

Mnohí z týchto medailistov boli prítomní na sobotňajšom kremeľskom ceremoniáli, kde ich Putin ocenil. „Ruskí športovci predviedli čestné výkony. Chápem, že to nebolo ľahké, možno v niektorých momentoch to bolo naopak neprimerane ťažké,“ povedal prezident.

„V dôsledku pandémie tam vládli aj vážne obmedzenia. Nemôžem však nespomenúť známe a bohužiaľ spolitizované rozhodnutia týkajúce sa našej krajiny a nášho tímu, ktoré majú od športu ďaleko,“ zdôraznil.

„Všetky tieto ťažkosti ste však prekonali a bojovali ste za športovú hrdosť Ruska.“

Na oplátku, zopár „teplých“ slov sa ušlo aj jemu. Od zlatej akvabely Čigeravovej. „Len váš tvrdý postoj nám pomohol účinkovať na Hrách v Tokiu a dosiahnuť tam také úspechy,“ povedala.

Olympijský víťazi si následne rozobrali flotilu nablýskaných nových BMW.

105 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #ruskí športovci