Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragédia na priechode. V Budapešti zomrel slovenský triatlonista

V Budapešti zahynul v sobotu v dôsledku dopravnej nehody levický triatlonista Jakub Mészáros. Zrazil ho mikrobus organizátorov medzinárodného eucharistického kongresu.

07.09.2021 09:53
debata (14)

Slovenská triatlonová únia na svojom webe informovala, že v maďarskej metropole bol Mészáros s partiou členov ŠK Atóm Levice na rozlúčke so slobodou.

Skupinka čakala na priechode na zelenú, kým cez križovatku prechádzala dlhšia kolóna áut.

„Pravdepodobne po naskočení zelenej sa Jakub pohol cez priechod, ale jedno oneskorené auto kolóny ešte chcelo dobehnúť kolónu…,“ píše sa na stránke.

Ako dodáva spomínaný zdroj, Mészáros sa venoval predovšetkým dlhším objemom triatlonu a ostatné tri roky sa veľmi aktívne spolupodieľal pri organizácii Viallemanu v Bátovciach.

„Odišla čistá duša slovenského triatlonu,“ uviedla veľká postava dlhého triatlonu spod Tatier Marek Nemčík.

O nehode, ktorá sa stala pri budove opery, informoval aj spravodajský server borsonline.hu. Podľa neho sa skupinka mladých ľudí zo Slovenska snažila prejsť cez cestu. Jeden z nich zrýchlil krok – zrejme chcel byť čo najskôr na druhej strane.

Mikrobus prechádzajúci na zelenú však doňho narazil a odhodil ho do vzdialenosti približne 20 metrov. Vodič sa snažil chodcovi vyhnúť, ale zrážke nedokázal zabrániť.

Dva záchranárske tímy ani napriek rýchlemu zásahu už mužovi nedokázali pomôcť. Ostatní členovia skupiny zranenia neutrpeli. Okolnosti nehody vyšetruje Budapeštianske veliteľstvo polície (BRFK).

Mladého muža zrazil mikrobus 52. medzinárodného eucharistického kongresu, ktorý sa tento týždeň koná v hlavnom meste Maďarska. Organizátori kongresu ponúknu pomoc pozostalým.

Podľa borsonline.hu hovorkyňa organizátorov Tünde Zsuffová vyjadrila ľútosť nad nehodou a dodala, že rodine chcú pomôcť pri vybavovaní úradných záležitostí okolo pohrebu, a to aj prípadne formou finančného príspevku.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #triatlon #Jakub Mészáros