Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myslela si, že už bude doma. Slovensko má šancu na ďalšie zlato

Nezačala najlepšie. Prehrala úvodný duel, nezískala ani set. Sama priznala, že to nebolo ono. A neverila, že v tejto fáze paralympijského turnaja v Tokiu už nebude v hre.

28.08.2021 07:35
Alena Kánová Foto:
Alena Kánová na POH Tokio 2020.
debata (8)

Parastolná tenistka Alena Kánová však zaradila vyšší rýchlostný stupeň. V prvom kole v základnej skupine proti Kórejčanke Yoom Yiyu si veľmi neťukla.

Lenže potom presvedčivo zdolala štyri súperky a v nedeľu od 9.45 si zahrá o zlatú medailu z prebiehajúcich Hier v japonskej metropole proti Čínanke Xue Juan.

Po sobotňajšom semifinálovom víťazstve nad Kórejčankou Lee Mi Gyu 3:1 na sety určite získa svoju piatu medailu z paralympiády. Rovnako ako v Sydney 2000 a Pekingu 2008 si zahrá o tú najcennejšiu. Pred 21 rokmi jej to vyšlo, v Číne nie.

„Toto by ma vo sne nenapadlo. Myslela by som si, že už budem mať dávno po turnaji. Navyše aj začiatok turnaja bol zlý, ale potom som sa naštartovala. Forma mi graduje a som rada, že som sa dostala až do boja o zlato.

V noci som sa nevyspala. Ešte okolo polnoci som s trénerom rozoberala taktiku na Kórejku,“ vravela spokojná 41-ročná Liptáčka pre paralympic.sk

Ako vyzerala v praxi? Kánová išla s vozíkom pri podaní súperky ďalej od stola…

„Mala potom viac času ho prijať a fungovalo to. Navyše k tomu pridala pevné nervy, čo predviedla aj v štvrtom sete,“ chválil ju kouč Andrej Bardoň.

Kánová nemá na finálovú rivalku Xue Juan najlepšie spomienky. Pred piatimi rokmi v Riu ju nepustila do boja o cenné kovy.

Jozef Metelka Čítajte viac Metelka je svetový fenomén. V Tokiu zničil konkurenciu a odnáša si zlato

„Prehrala som tesne, 2:3. Dlho ma to potom mrzelo, lebo už v Brazílii som chcela hrať o medaily.

Uvidím, ako sa vyspím, či si dokážem oddýchnuť a ako mi vydrží forma a koncentrácia. No budem bojovať a podám zo seba maximum,“ sľubuje Kánová.

Získa po paracyklistovi Jozefovi Metelkovi druhú zlatú medailu pre Slovensko?

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Alena Kánová #POH Tokio 2020