Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prezidentka prijala medailistov: Vďaka vám sme zažili neopakovateľné chvíle

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová v stredu popoludní prijala v medailistov z nedávno skončených olympijských hier v japonskom Tokiu a odovzdala im ďakovné listy.

18.08.2021 15:12
Zuzana Čaputová, Zuzana Rehák Štefečeková Foto: ,
Zuzana Čaputová prijala aj zlatú medailistku Zuzanu Rehák Štefečekovú.
debata (9)

Hlava štátu vo svojom sídle privítala strelkyňu Zuzanu Rehák Štefečekovú, kajakára na divokej vode Jakuba Grigara, golfistu Roryho Sabbatiniho a posádku štvorkajaka z hladkej vody Samuela Baláža, Denisa Myšáka, Erika Vlčeka a Adama Boteka.

"Nielen za seba, ale aj za športovú i širokú verejnosť sa vám chcem úprimne poďakovať za vzornú reprezentáciu SR na najprestížnejšom športovom podujatí sveta.

Nedokážem si predstaviť, koľko úsilia ste museli k svojmu talentu pridať, aby ste sa stali olympijskými medailistami.

Ďakujem vám za obrovské sebaobetovanie, ktoré ste museli pre svoj úspech a úspech nášho športu podstúpiť, kým ste sa dostali na stupne víťazov.

Celé Slovensko s napätím sledovalo vaše výkony, držalo vám palce a z vášho úspechu sa tešilo spolu s vami. Vďaka vám sme zažili neopakovateľné chvíle," povedala prezidentka v slávnostnom príhovore.

Zuzana Rehák Štefečeková Čítajte viac Získať zlato je nič oproti dňu s dvomi deťmi, ktoré poobede nespali

Na margo zlatej Zuzany Rehák Štefečekovej poznamenala:

"Jedna vec je v kvalifikácii vystrieľať svetový a vo finále olympijský rekord, druhá zachovať si koncentráciu a ľadový pokoj tak, ako sa až do posledného výstrelu podarilo vám, milá pani Rehák Štefečeková.

Vďaka tomu Vám právom patrí zlatá olympijská medaila, ktorá vám až doteraz v zbierke chýbala."

Japonsko OH2020 Strelectvo trap Rehák Štefečeková finále zl Čítajte viac Manekýnka z teba nebude. Zuzana sa učila tancovať až pred svadbou

O striebornom Rorym Sabbatinim prezidentka povedala:

"Bolo neuveriteľné sledovať, ako sa počas posledného dňa niekto dokáže zlepšiť tak veľmi, ako sa to podarilo Vám, pán Sabbatini.

Zo 17. miesta siahnuť na striebro je kúsok, o ktorom sa medzi golfistami ešte bude dlho rozprávať. Verím, že je to inšpirácia aj pre iných, ako ísť až do poslednej chvíle za úspechom."

Rory Sabbatini a Martina Sabbatini Čítajte viac Za všetkým hľadaj ženu. Sabbatini zarobil 35 miliónov, zažiaril v Tokiu

Zuzana Čaputová tiež vyzdvihla, že aj olympiáda v Tokiu potvrdila, že aj keď je Slovensko malá krajina, vo vodáckych športoch zostáva medzi veľmocami.

Okrem športovcov sa poďakovala aj ich trénerov a rodinám. Nezabudla ani na ďalších reprezentantov SR, ktorí sa predstavili na OH v Tokiu, no na medailu napokon nedosiahli.

„Verím, že aj vaše úspechy dopomôžu k tomu, aby sa šport na Slovensku úspešne rozvíjal a mal aj širokú spoločenskú podporu,“ dodala prezidentka SR na záver.

Medailový ceremoniál so zlatou Rehák Štefečekovou Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Zuzana Rehák Štefečeková so zlatou olympijskou...

Za športovcov pre hlavu štátu predstúpila zlatá strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková.

„Pred odchodom do Tokia pred tu stáli a do vašich rúk sme zložili sľub, že urobíme svoje maximum. Toto maximum tu teraz stojí s medailami. Každý športovec však v Tokiu odviedol svoje maximum,“ povedala skúsená športovkyňa.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Rehák Štefečeková #Zuzana Čaputová #Rory Sabbatini