Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomoc z Európskej komisie. Profesionálnym klubom odklepli milióny eur

Európska komisia (EK) v pondelok oznámila, že schválila slovenskú schému štátnej pomoci pre profesionálne športové kluby.

09.08.2021 13:21
Slovan, fanúšikovia Foto: ,
Prázdne tribúny na Tehelnom poli.
debata

Celkovo je vyčlenených na ich podporu 10 miliónov eur. Schéma bola schválená podľa znenia dočasného právneho rámca štátnej pomoci, ktorý vlani na jar predložila eurokomisia.

Podpora bude mať formu priamych grantov a bude prístupná oprávneným klubom, ktoré v dôsledku pandémie a protipandemických opatrení slovenskej vlády zaznamenali výrazný pokles výnosov.

Cieľom schémy je riešiť potreby likvidity športových klubov a pomôcť im pokračovať v ich aktivitách počas trvania pandémie a po jej skončení.

Tokyo Olympics Rhythmic Gymnastics Averinová Čítajte viac Celý svet je svedkom nespravodlivosti! Rusi podali sťažnosť proti výsledkom

Komisia zistila, že slovenská schéma je v súlade s podmienkami stanovenými v dočasnom právnom rámci, pretože poskytnutá finančná podpora nepresiahne 1,8 milióna eur v prospech jedného príjemcu a bude udelená najneskôr do 31. decembra 2021.

Exekutíva EÚ dospela k záveru, že toto opatrenie je nevyhnutné, vhodné a primerané na nápravu vážnej poruchy hospodárstva členského štátu a preto ho schválila.

debata chyba