Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Projekt Ukáž sa! opäť pomôže mladým športovcom splniť si sen

Ukáž celému Slovensku svoj športový sen! Tak znie motto 6. ročníka grantového programu Ukáž sa!, ktorý vyhlasuje Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru.

14.06.2021 13:49
SR SOŠV OH2020 Tokio Kolekcia Výprava BAX Foto: ,
Kolekcia oblečenia slovenskej výpravy na Olympijské hry v Tokiu.
debata

Jeho cieľom je podporiť mladých športovcov, predovšetkým zo sociálne slabších rodín, na ceste za ich najväčšími snami. Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru medzi 25 finalistov rozdelí v prvom kole 34 000 eur.

Do grantového programu Ukáž sa! sa môžu do 4. júla prihlásiť prostredníctvom formulára na webe www.olympic.sk/ukazsa športovci od 13 do 18 rokov i mládežnícke športové tímy. Pri hodnotení sa bude prihliadať na sociálne podmienky uchádzačov o grant.

V predošlých rokoch sa o grant uchádzali stovky mladých športovcov. Vlani sa projekt presunul do prostredia sociálnych sietí, úlohou súťažiacich bolo cez príbehy, fotografie či videá na Instagrame ukázať svoje športové nadšenie, príbeh a talent.

Aj tento rok bude podmienkou na získanie grantu zapojenie sa do výziev na sociálnych sieťach. Zo žiadateľov sa tak stanú aj vďaka pomoci ambasádora projektu, známeho youtubera Expl0iteda, na dva týždne aj športoví influenceri, ktorých úlohou bude prezentovať sa pred svetom a svojim prístupom presvedčiť členov správnej rady Nadácie SOŠV, že práve oni si zaslúžia financie na splnenie svojich snov.

Tento rok na mladých športovcov čakajú po prihlásení sa do grantového programu dve úlohy. Najskôr musia predstaviť svoj športový sen, pri druhej majú vyvolať medzi svojimi fanúšikmi ošiaľ z olympijských hier v Tokiu a predviesť, ako má vyzerať fanúšik slovenských športovcov, ktorí v tom čase budú bojovať o medaily v Japonsku.

"Cieľom grantového programu je podporiť mladých talentovaných športovcov s prihliadnutím na ich športové výsledky, úspechy i sociálnu situáciu. Doteraz sme prerozdelili 286-tisíc eur, ktoré pomohli k splneniu mnohých športových snov,” predstavila zámer Ukáž sa! riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková.

Do grantového programu Ukáž sa! sa môžu športovci prihlásiť individuálne, alebo ako celý tím.

"Na Slovensku máme mnoho mladých športových talentov, ale keďže šport je finančne náročnou záležitosťou, veľa z nich sa nedokáže bez finančnej podpory presadiť. Grantový program Ukáž sa! dáva mladým slovenským športovcom skvelú šancu odprezentovať sa a získať grant na podporu svojho talentu. Odporučila by som všetkým mladým športovcom, aby sa neváhali prihlásiť,” povedala finalistka minulého ročníka Ukáž sa!, atlétka Andrea Švecová.

Pre uchádzačov pripravil Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s Expl0itedom špeciálny e-book, v rámci ktorého poskytuje rady pre prezentáciu na sociálnych sieťach. Vzhľadom na zameranie projektu výber ambasádora bol jasný.

"Projekt Ukáž sa! spája sociálne siete, Instagram a šport – teda oblasti, ktoré mám rád a ktorým sa venujem. Aj športovec by sa mal vedieť odprezentovať na sociálnych sieťach. Zároveň by mal ukázať ľuďom, aký je šport dôležitý pre zdravie i celý život,“ povedal Expl0ited.

debata chyba
Viac na túto tému: #program #Ukáž sa! #SOŠV