Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štart športového kanálu RTVS sa odkladá. Môže za to chýbajúca dotácia?

Už tento štvrtok, deň pred začiatkom majstrovstiev Európy vo futbale, mal odštartovať štvrtý kanál RTVS s názvom RTVS Šport.

08.06.2021 19:04
20200716 rtvs 003714948 Foto:
rtvs
debata (1)

Podľa portálu Omediach.com dostali v pondelok operátori správu z RTVS, že plánovaný termín spustenia kanálu sa ruší z nemenovaných vážnych dôvodov.

Spomínaná stránka dodáva, že dôvodom je pravdepodobne to, že RTVS očakávala dotáciu z ministerstva financií, ktorá však zatiaľ neprišla.

Sebastian Nebyla, David Holman Čítajte viac Fortuna liga v lete zmení vysielateľa. Exkluzívne práva získal na tri sezóny

RTVS odvysiela všetkých 51 zápasov z futbalového Eura, 45 naživo a šesť zo záznamu. Informovala o tom v utorňajšej tlačovej správe. Turnaj rozdelí medzi Jednotku a Dvojku, štvrtý kanál v programe nie je.

Omediach.com pripomína, že športový kanál RTVS mal odštartovať minulý rok spolu s olympiádou, ktorú však odložila pandémia koronavírusu – rovnako ako premiéru RTVS Šport.

SR Hokej Kaufland Cup Rusko POX Čítajte viac Jojka odvysiela päť hokejových šampionátov. Na obrazovky dostane aj Vlhovú

Uvedený zdroj priniesol aj vyjadrenie RTVS:

"Presný dátum štartu novej športovej televízie RTVS oznámi a zároveň RTVS spustí aj promo kampaň v momente, keď budú všetky detaily súvisiace s oficiálnym štartom potvrdené a pripravené.

Diváci sa všetky dôležité informácie o spustení nového televízneho okruhu RTVS Šport dozvedia v dostatočnom predstihu."

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS