Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelí kanoisti. Štvorkajak vybojoval striebro, Petrušová bronz

Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek získal na ME v Poznani striebornú medailu v K4 na olympijskej 500 m trati.

05.06.2021 11:00 , aktualizované: 13:28
Petrušová Foto: ,
Mariana Petrušová (v strede).
debata

Vo finále finišoval druhý so stratou 1,435 s na favorizovaných Nemcov. Bronz vybojovali Rusi. Štart pretekov sa musel opakovať, keďže litovská posádka sa vydala na trať skôr. Na méte 250 m boli na prvých dvoch priečkach Nemci a Španieli, Slováci sa držali na bronzovej pozícii.

V druhej časti trate úradujúci majstri sveta z Nemecka vystupňovali tempo a triumfovali suverénnym spôsobom. Slovenská káštvorka predstihla Španielov, v závere odolala finišu Rusov a získala cenné striebro.

V porovnaní s 1. kolom Svetového pohára v Szegede, v ktorom skončila vo finále šiesta, prišlo v zložení posádky k jednej zmene. Skúseného Erika Vlčeka vystriedal Zalka. Po šampionáte by sa malo definitívne rozhodnúť o zložení slovenskej K4 na OH 2020 v Tokiu.

"Sme spokojní, že káštvorke sa podarilo získať cenný kov. Prípravu na šampionát sprevádzali covid obmedzenia, bolo to náročné. Chalani potvrdili, že majú svoje kvality a sú schopní bojovať o najvyššie méty, čo je pozitívny signál smerom k olympiáde v Tokiu.

Verím, že vysokú výkonnosť potvrdia aj v Japonsku. O zložení posádky ešte nie je rozhodnuté, stále je v hre aj Erik Vlček. Máme týždeň na to, aby sme sa rozhodli a rozlúskli to," uviedol pre TASR Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky.

Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Mariana Petrušová získala na ME v Poznani bronzovú medailu v K1 na 1000 m.

Vo finále finišovala tretia takmer so štvorsekundovou stratou na víťaznú Maďarku Alidu Gaszóvu. Striebro vybojovala Chorvátka Anamaria Govorcinovičová.

Petrušová postúpila z rozjázd priamo do finále najrýchlejším časom a v sobotu sa dlho držala na striebornej priečke.

V závere ju predstihla Govorcinovičová, no Slovenka odrazila nápor Španielky Laury Pedruelovej a potvrdila medailové ambície. Na II. európskych hrách v Minsku v roku 2919 bola bronzová na 5000 m trati.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rýchlostná kanoistika #Mariana Petrušová